home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Lemondás és elnökválasztás
TÓTH Lívia a szerző fotója
2006.05.10.
LXI. évf. 19. szám
Lemondás és elnökválasztás

Huszák Katalin titkár, Süli Zoltán és Kiss Tóth Erika, az új elnökTavaly szeptember után ismét közgyulést hívott össze a csókai Móra Ferenc Muvelodési Egyesület. A 128 aktív tagból 74 volt jelen. Az összejövetelt Süli Zoltán, a közgyulés elnöke vezette. Az ülés elso részében Cára József eln...

Huszák Katalin titkár, Süli Zoltán és Kiss Tóth Erika, az új elnök

Tavaly szeptember után ismét közgyulést hívott össze a csókai Móra Ferenc Muvelodési Egyesület. A 128 aktív tagból 74 volt jelen. Az összejövetelt Süli Zoltán, a közgyulés elnöke vezette.
Az ülés elso részében Cára József elnök beterjesztette a tavalyi év munkájáról szóló jelentést, felolvasta a zárszámadást és a pénzügyi beszámolót -- az egybegyultek egyhangúlag elfogadtak oket --, végül ismertette az idei terveket.
Az egyesület szakcsoportjai az eddigi hagyományokat követve az elmúlt évben is részt vettek a különféle rendezvényeken Csókán és a környezo falvakban, s több külföldi (magyarországi, romániai) meghívásnak is eleget tettek. Természetesen a legrangosabb események, mint a Durindó és a Gyöngyösbokréta sem múlhattak el nélkülük. Több önkéntes munkát szerveztek az egyelore még használaton kívüli székház rendbehozatalára, s továbbra is folytatni szeretnék ezt a gyakorlatot. Sajnos, tavaly elmaradt a kanizsamonostori népitánc-tábor, és a Kremenyák (volt régészeti lelohely, amelyet Móra Ferenc tett ismertté) régóta tervezett megjelölésére sem futotta az erejükbol. A tevékenység ebben az évben is a régi mederben folyik, azon igyekeznek, hogy egyetlen fontos megmozdulásról se hiányozzanak. Két jelentos jubileumot is ünnepelnek az idén: tízéves a Csalogány asszonykórus és a Rákóczi férfikórus. Ebbol az alkalomból jelentették be az I. Nemzetközi Kórustalálkozót, amelyre várhatóan szeptemberben kerül sor Csókán.
Az egyesület összbevétele tavaly 449 ezer dinár volt, amelyet támogatásokból, a költségvetésbol, a helyi járulékból és más forrásokból sikerült megvalósítani. Jól gazdálkodtak, hiszen a telefon bevezetésére a székházba, a villanyáramra, a reprezentációra, napidíjakra, utazásra 426 ezer dinárt költöttek el.
A közgyulés folytatásában Süli Zoltán felolvasta Cára József írásban benyújtott lemondását. Az elnök ezt a lépését a belso viszállyal indokolta, amely közte és a Rákóczi férfikórus tagjai között dúl egy ideje. Hozzátette, nem engedhette meg, hogy az egyesület a nézeteltérés miatt elveszítse a nemzetközi berkekben is hírnevet szerzett csoportot, inkább o válik meg a vezető pozíciótól. A tagság vita nélkül elfogadta az elnök lemondását, és megköszönték az eddigi fáradozását. Az elnökség javaslatára új elnöknek ellenszavazat nélkül Kiss Tóth Erikát, alelnöknek pedig Sziveri Szabolcsot választották meg.
Az új vezetoknek azt kívánták, hogy sikeresen tárgyaljanak az illetékesekkel és hozzanak minél több pénzt a ,,konyhára', de mindenekelott fogják össze a tagságot. Megállapították, hogy a 35 éves egyesület csak akkor muködhet úgy, mint egy nagy és összetartó család, ha becsülik és tisztelik egymás munkáját.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..