home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Lehetőség a gazdáknak a talaj termékenységének ellenőrzésére   
Tancsik Richárd
2022.06.17.
LXXVII. évf. 24. szám
Lehetőség a gazdáknak a talaj termékenységének ellenőrzésére   

Bognár Pásztor Hajnalka, a Városi Tanács mezőgazdasági és környezetvédelmi ügyekkel megbízott tagja, Damir Varga, a Szabadkai Mezőgazdasági Szakszolgálat igazgatója és Vitkovity Aleksandar, a mezőgazdasági és környezetvédelmi titkárság titkára bejelentette, a gazdáknak lehetőségük lesz a talaj termékenységének ellenőrzésére.   

Bognár Pásztor Hajnalka a sajtó képviselőinek elmondta, egy fontos szegmense valósult meg a mezőgazdasági ágazatnak, ez pedig a talaj termékenységének ellenőrzése, és az erről szóló közbeszerzést kiírták az érdeklődők számára. Külön kiemelte, sikerült a pályázatot még az aratás előtt megjelentetni. A támogatás egy vidékfejlesztési program része, melyet a mezőgazdasági és környezetvédelmi titkárság dolgozott ki, és a mezőgazdasági minisztérium is jóváhagyta, valamint a városi képviselő-testület is elfogadta. A talajelemzést a Szabadkai Mezőgazdasági Szakszolgálat végzi, így a gazdák már jelentkezhetnek a talaj termékenységének ellenőrzésére.

Vitkovity Aleksandar kiemelte, tavaly hasonló pályázatot csak szeptemberben írtak ki, és az akkori tapasztalatok azt mutatták, hogy az idén hamarabb kell ezt megtenni, mivel a gazdák is felismerték a talaj termékenysége ellenőrzésének előnyét és fontosságát, legyen szó magán- vagy bérelt területről. A program a jelenlegi tendenciák, például a műtrágya árának növekedése és hiánya, miatt is felértékelődött, ezért bátorítja a gazdákat, vegyék igénybe a mezőgazdasági szakszolgálat segítségét, véleményét, hozzátéve, hogy ez a magánbirtokokra vonatkozik.

Az állami földterületeket illetően a termelőket arra kérte, hogy keressék fel a Szabadkai Mezőgazdasági Szakszolgálatot, mert a mezőgazdasági és környezetvédelmi titkárság pályázatán szintén a szakszolgálat nyerte meg a közbeszerzést.

További információ a városházán kapható, a második emeleten található 202/2-es irodában Ivan Budinčevićnél vagy a Szabadkai Mezőgazdasági Szakszolgálat 555-932-es telefonszámán.

Fényképezte: Tancsik Richárd

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..