home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Lehet jelentkezni az energiahatékonysági pályázatra
(Tha)
2021.08.26.
LXXVI. évf. 34. szám
Lehet jelentkezni az energiahatékonysági pályázatra

Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Sztantity Szebasztián, a községi tanács gazdasági ügyekért felelős tagja sajtótájékoztatón számolt be az energiahatékonysági pályázat aktualitásairól.

Zenta Község Önkormányzata részt vett az energetikai minisztérium energiahatékonyság növelése céljából kiírt programján, melyen 2,5 millió dináros összeget nyert. Első körben a kivitelezők számára írt ki pályázatot, s a nyertesek listája már elérhető a község hivatalos honlapján. Második lépésként pedig megjelentették a lakosság számára kiírt energiahatékonysági pályázatot is, melyre szeptember 14-éig jelentkezhetnek az érdeklődők.

A polgárok pályázhatnak a házak és a lakások esetében a falak, tetők hőszigeteléséhez szükséges anyag beszerzésére és beépítésére, nyílászárók cseréjére, kazánok vásárlására és beszerelésére. Fontos, hogy a benyújtott dokumentációban a jóváhagyott kivitelezők árajánlatai szerepeljenek.


Czegledi Rudolf és Sztantity Szebasztián

A régi ajtók, ablakok kizárólag műanyag nyílászárókra cserélhetőek, azzal a kitétellel, hogy a meghatározott fűtött területen a nyílászáróknak legalább 50 százalékát le kell cserélni. A fűtési rendszerek korszerűsítésekor a gáz-, illetve a pelletüzemelésű kazánok beszerzését támogatják. Az önkormányzat a megpályázott összegeknek legfeljebb az 50 százalékát fedezi. A falak hő-, illetve a tetők szigetelésére 120 000 dináros összegig, a nyílászárók lecserélésére 100 000 dinárig, a gáz- vagy pelletkazánok beszerzésére pedig 70 000 dinárig tud támogatást nyújtani.

A pályázóknak bizonyítaniuk kell, hogy abban a lakásban, családi házban élnek, valamint azt is, hogy a saját nevükön van az ingatlan. Továbbá igazolniuk kell használati engedéllyel vagy törvényesítési (legalizációs) végzéssel az épület rendezettségét és az adóköltségek befizetéseit. A kitöltendő formanyomtatványokat a község honlapján érhetik el az érdeklődők.

Czegledi Rudolf polgármester az elhangzottakhoz hozzáfűzte, országos szinten decemberben újra kiírják a pályázatot, és jövőre Zenta ismét részt vehet rajta, így a polgárok számára állandósítani tudják majd ezt a támogatási rendszert.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..