home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Lehet, hogy Rózsa Sándor ükunokája!?
2006.03.28.
LXI. évf. 13. szám
Lehet, hogy Rózsa Sándor ükunokája!?

,,Mielőtt elutaztam, kimentem a nagyszüleim sírjához.'A délvidéki énekest egy elődöntőben tett megjegyzése miatt sokan támadták, s már tudja, minden szavára vigyáznia kell.Magdi arra használta a ,,nagy költözés' előtti időt, hogy minél többet legyen együtt családjával és barátaival. ,,Fur...

,,Mielőtt elutaztam, kimentem a nagyszüleim sírjához.'
A délvidéki énekest egy elődöntőben tett megjegyzése miatt sokan támadták, s már tudja, minden szavára vigyáznia kell.
Magdi arra használta a ,,nagy költözés' előtti időt, hogy minél többet legyen együtt családjával és barátaival. ,,Furcsán hangzik, de érthető, ha azt mondom: remélem, minél később találkozom velük -- mosolyodik el. -- Nemrég, másfél év szerelem után szakítottam a fiúmmal, de továbbra is a barátaim közé tartozik. Mielőtt pedig elutaztam, kimentem a temetőbe nagymamám és nagypapám sírjához. Nagyon szerettem őket.' A nagypapát egyébként Rúzsa Sándornak hívták. És a név nemcsak népiesen ejtve egyezik a híres betyáréval, hisz annak idején Magdi családja is Rózsa volt, csak a szerb hatóságok tévesen anyakönyvezték. Az még hátravan, hogy a névrokonságon túl esetleg a vér szerintit is kinyomozzák, egyvalami azonban már most biztos: betyáros helytállásból eddig jelesre vizsgázott a vajdasági lány.
Magdinak nincsenek sztárallűrjei, nem tesz semmi rendkívülit, csak -- ahogy ő mondja -- megy az álmai után. Sosem hordozta tenyerén a sors. Amikor elvégezte a szülész-nőgyógyászati szakiskolát, tovább akart tanulni, munka mellett. De csak harminc embert vettek fel a főiskolára, Magdi harminckettediknek futott be...
,,Hiába van meg a képesítésem, nincs számomra munka. Kishegyesen, a falumban nagyon nagy a munkanélküliség. A korábban működő gyárak, üzemek bezártak. De nem akarok panaszkodni. Nehogy félreértsék, és úgy állítsák be, hogy sajnáltatom magam, és ezzel akarok az emberek szívére hatni.'
Arról sem beszél szívesen, hogy szülei és két idősebb testvére is munkanélküli. Azt pedig nem is tőle, hanem egy barátnőjétől tudtuk meg, hogy a Megasztár-válogató többnapos időszaka alatt csak azért tudott Budapesten maradni, mert németországi nénikéje támogatta. Magdi megtakarított pénzéből csak annyira futotta, hogy a Vajdaságból a magyar fővárosba utazzon.
A lány a döntőbe jutást jelentő produkciója után egyből meggyőződhetett arról, mennyire vékony jégen is jár egy fiatal ,,sztár'. Amikor lejött a színpadról, nem volt nála boldogabb ember a világon. Érezte, hogy jól szerepelt, elérzékenyült a zsűri dicséretétől, és oda sem figyelt, mit mond: ,,Hát ez jól sikerült, jól odatettem.' Álmában sem gondolta volna, hogy lesznek emberek, akik félreértik, nagyképűnek tartják, és azzal vádolják, hogy máris fejébe szállt a siker. Pedig az internetes fórumokon rengeteg támadás érte.
,,Miért baj az, ha valaki örül, hogy jól teljesített? -- kérdi elkeseredetten Magdi. -- Az már kimaradt az adásból, amikor azzal folytattam, hogy a többiek is nagyon jók voltak, és őket is megdicsérte a zsűri. A fellépés előtt egyáltalán nem voltam biztos magamban, remegett a kezemben a mikrofon. A vádaskodások okozta első döbbenetem már elmúlt -- szegi fel a fejét. -- Arra volt jó, hogy megerősödjek, tudjam, mire számíthatok, és felkészüljek rá: most, hogy reflektorfénybe kerültem, figyelnem kell minden szavamra. A másik oldalról viszont olyan szeretet és rajongás fogad, amire álmomban sem számítottam. Vadidegen emberek felhívnak, csak azért, hogy gratuláljanak.'
(Best)
******
A március 18-ai Megasztár-döntőben Rúzsa Magdolna a United egyik számát, a Végső vallomást adta elő. Kiegyensúlyozottan, békésen -- úgy, mint régen -- vallotta saját maga.
S hogy mit mondott produkciójáról a zsűri:
Pély Barna: Meg vagyok hatódva. Nem hagytál cserben. Adtad magad.
Novák Péter: Izgalmas dolgot láttunk. Nem tudom, miért idegenkedsz a lassú számoktól, hisz jól áll neked. Örülök, hogy itt vagy közöttünk. Van még néhány perced.
Bakács Tibor: Nekem azért jó látni tégedet a színpadon, mert fogalmam sincs, mi lesz a következő két percben. Hoztál minden színt. A vöröset, az érzelemét, a fehéret, a tisztaságét, a zöldet, az életét. Egyszerűen fantasztikus voltál.
Presser Gábor: Nagyon-nagyon becsülöm az éneklési technikádat és az előadóművészetedet.
Soma: Ülve így énekelni! Szakmailag és emberileg is lenyűgöző voltál.
******
Hogyan szavazhatnak Magdolnára?
Beírják mobil telefonjukba a MAGDOLNA nevet, majd az 1797-es számra elküldik az üzenetet (SMS-t). Ha sikerült a kapcsolat, megköszönik szavazatukat.
Minden hívás 50 dinár + PDV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..