Légyott a könyvvel Zentán

Légyott a könyvvel Zentán

Zentán megtartották a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok vajdasági záró rendezvényét.

A szervezők különleges helyszínt találtak az eseménynek, a város piacterét és a Rin-Tin-Tin klubot. Így azok a vásárlók is találkozhattak a könyves kínálattal, akik csak a pénteki hetipiacra érkeztek. Akik viszont betekintést szerettek volna nyerni a könyvkiadók világába és kíváncsiak voltak a szerzőkre is, azok a piac belső terére nyíló vendéglő hangulatos kerthelyiségében nézhették végig a bemutatkozásokat.

A legújabb kiadványokat kilenc kiadó – a szabadkai Életjel és Városi Múzeum, az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet, Magyar Szó Lapkiadó Kft., a topolyai Solymosy Könyvesház, a zentai Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ, a Történelmi Levéltár, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a zEtna Kiadó – mintegy harminc jelenlévő szerzője ajánlotta a közönség figyelmébe. A programban fellépett a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet zenekara is.

A 10 és 14 óra között zajló könyves összejövetelre szép számú látogató volt kíváncsi. Légyott a könyvvel cím alatt először öt éve került sor olyan vajdasági magyar seregszemlére, amely a budapesti Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódóan összegyűjti az ott is szereplő vajdasági magyar kiadókat, könyvkiadással is foglalkozó szervezeteket, intézményeket. Az eddigi rendezvények helyszíne három alkalommal a Zentai Alkotóház, egy ízben pedig Újvidéken a Forum-ház volt.


A szerző felvételei

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Irodalom rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Légyott a könyvvel Zentán
Irodalom
Facebook

Támogatóink