home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Légyott a könyvvel
(Tha)
2023.06.16.
LXXVIII. évf. 24. szám
Légyott a könyvvel

A 94. Ünnepi Könyvhét és a 22. Gyermekkönyvnapok vajdasági záróeseményét Zentán, a piactéren és a Rin-Tin-Tin Klub kerthelyiségében szervezte meg és koordinálta a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet a Forum Könyvkiadó Intézet, a zEtna Kiadó, az Életjel Kiadó és a TM-People International közreműködésével.


A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet felvételei

Légyott a könyvvel című rendezvény az Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódóan lehetőséget teremtett a vajdasági magyar kiadók, könyvkiadással is foglalkozó szervezetek, intézmények számára a kiadói és szerzői bemutatkozásra. Az érdeklődők, valamint a hetipiac látogatói a vajdasági magyar könyvek kínálatával is találkozhattak és a könyveket kedvezményesen vásárolhatták meg. Emellett az irodalomkedvelők beszélgetéseken, villám-könyvbemutatókon vehettek részt, ugyanis a kiadók ebből az alkalomból bemutatták a legújabb kiadványaikat. Az esemény kedvcsinálóként zenés programmal kezdődött.  

Kormányos Katona Gyöngyi, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet megbízott igazgatója elmondta, a megmozdulás célja, hogy felhívják a figyelmet a vajdasági magyar könyvekre, népszerűsíteni a vajdasági magyar könyvkiadást és a vajdasági magyar szerzőket, valamint nem utolsó sorban az olvasást is.

A jelenlévők a villám-könyvbemutatókon a következő kiadványokról értesülhettek: Adamovity Erzsébet: Földdel fedett szavak – önéletírás, Beszédes Valéria: Hol nem volt – írások a vajdasági népmesékről, népmondákról, Molnár Tibor: In nomine Domini! – a Kalocsai Érseki Szentszék által egyházilag holttá nyilvánított első világháborús bácskai katonák adattára (VMMI), Gábrity Molnár Irén: Kutatások metszete – a vajdasági magyarok helyzetelemzése (Életjel), P. Nagy István: Ágrólszakadtak, Vasagyi Mária: Eszter könyve (zEtna), Máriás Endre: A siker arcai – A mindennapok harcai (TM-People International), Bordás Győző: Velünk történt – válogatott novellák, Géber László: A vershamisító – versek, Fehér Miklós: Minden rendben lesz – egyszerű történetek, Antalovics Péter: Magánbeszélgetés, Bicskei Gabriella: Lordanya képpel, Verebes Ernő: Senkim földje – prózák (Forum Könyvkiadó Intézet).

Zentán másodszor szervezték meg ezt az összejövetelt, az első alkalom a járványhelyzet előtt volt, majd pár év kényszerszünet következett. A szervezők tudják, hogy nem könnyű megszólítani az embereket, éppen ezért választottak nem szokványos helyszíneket, a piacteret és egy kávézót. Egyben remélik, ha sikerül rendszeressé tenni, akkor az érdeklődők száma is növekszik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..