home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Legyen mindig gyermekhét!
Kónya-Kovács Otília
2015.10.26.
LXX. évf. 42. szám
Legyen mindig gyermekhét!

Olyan jó itt, mintha mindig gyermekhét volna — állapítottuk meg néhány gyerekkel a muzslyai Hófehérke Óvodában, amikor éppen a Nyílt ajtó elnevezésű rendezvény folyt. A közkedvelt foglalatosságon a szülők a gyermekeikkel együtt alkothatnak, játszhatnak.

A felnőttek többsége úgy véli, hogy a gyermekeikkel otthon is van elegendő idejük a közös programokra. Az egyik nagymama elmondta, hogy ők a kedvenc meséket megelevenítik, ki van osztva mindenkinek a szerepe, és amíg meg nem unja a gyerek vagy nem bukkan fel egy újabb mesejáték, addig azt játsszák. Ahol idősebb testvér is van, ott a kicsik talán kevésbé igénylik a szülőkkel való közös tevékenységet, hiszen a gyerekek egymással szórakoznak.

A Gyermekhét alkalmából mindenhol gazdag eseménysort szerveztek. A muzslyai Hófehérke Óvodában ezúttal is beszélgettek a gyermekek jogairól, majd vendégeket fogadtak: kis társaikat a városi Kolibri óvodából. Képzőművészek is érkeztek hozzájuk a MAKK tagjainak személyében, akikkel együtt alkottak. Ajándékba egy óriásfestményt kaptak, melynek azon nyomban megtalálták a helyét.  

A hét során elkészült különféle munkákból kiállítást, pontosabban vásárt rendeztek, melyen szimbolikus összegért kínálták a portékát. Mivel a bevételt új játékokra fordítják, az izgalom és a várakozás egészen a terv megvalósulásáig tart.

Az idén, az óvónők meglepetésére, egy szülinapi zsúrokat szervező játszóház is vendégül látta a gyerekeket, méghozzá díjmentesen. A kicsinyek egy egész délelőttöt tölthettek el ott. A sportfoglalkozásokat sem lehet mellőzni, a fiúk fociztak, a lányok futkároztak, szurkoltak. Persze lehet mondani, hogy máskor is vannak ilyen programok, de ezeknek az a varázsuk, hogy a Gyermekhéten rendezték meg őket. 

Az iskolában volt állatkiállítás, tanteremdíszítés, ismerkedés a régi mesterségekkel, a gölöncsér és a kosárfonó bemutatta ügyességét, ezenkívül a csuhézást, a varrást és a hímzést is kipróbálhatták azok a diákok, akik kedvet éreztek hozzá. Az utóbbival végül olyan serényen foglalkoztak a fiúk és a lányok, hogy a hímző asszonyok nem győzték hangsúlyozni: nekik éppen utánpótlásra van szükségük... Azt is ámulva hallgatták, mi mindent lehet készíteni kukoricahéjból, sőt, meg is tekintették a rögtönzött kiállítást. 

A gyerekek sok újdonságot ismerhettek meg, jókat játszhattak, a felnőtteknek pedig az elégedett, boldog gyermekarcok látványa melengette a szívét.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..