home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Légy híve rendületlenül...
Kónya-Kovács Otília
2023.10.06.
LXXVIII. évf. 40. szám
Légy híve rendületlenül...

A nagybecskereki székesegyházban október 5-én este az aradi vértanúkra emlékeztek. Immár 19. alkalommal rendezte meg a székesegyházban a koncertet az Emmanuel Kamarakórus, melynek tagjai felvállalták, hogy minden évben méltó módon idézik meg a múltat.

Lázár Vilmos honvédtábornok, aradi vértanú emléktáblájánál 2005 óta róhatják le kegyeletüket az emlékezők. Koszorúztak a Magyar Nemzeti Tanács, a VMSZ, a VMDK, a Szent György Lovagrend, a Szathmáry Karolina Kollégium, a Vajdasági Módszertani Központ, a nagybecskereki Petőfi MME, a Muzslai Petőfi Sándor MME, az Emmanuel Kamarakórus képviselői.

A Légy híve rendületlenül... elnevezésű koncert keretében fellépett a Josif Marinković zeneiskola növendékei közül Labanc Anasztázia, Süveg Emma és Rontó Kata, akiket Rontó Márta kísért zongorán. Az esten alkalmi szavalat hangzott el Žugić Annamária tolmácsolásában, Jenovay Lajos történelmi visszapillantót olvasott fel. Az est befejező részében az Emmanuel Kamarakórus rövid hangversenyt adott Dutina Vilma karnagy vezényletével.

Fényképezte: Kónya-Kovács Otília

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..