home 2024. április 30., Katalin napja
Online előfizetés
Legénylakás stílbútorral ötvözve
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2024.01.17.
LXXIX. évf. 2. szám
Legénylakás stílbútorral ötvözve

Nagyon érdekes feladattal bízott meg az egyik megrendelőm, aki arra kért, hogy különleges legénylakását alakítsam ki személyre szabottan. Mivel sokat utazik a nagyvilágban, az egyik kedvenc irányzata az angliai Chesterfield stílus, mely több mint kétszáz éves múltra tekint vissza. Ezek a bútorok, melyek ülőgarnitúrák formájában is léteznek, eredetileg bőrből készülnek, ám ma már fellelhető többféle másolatuk is, melyek sokkal olcsóbbak, igaz, ez egy kicsit a minőség rovására is megy.

A lakás leghangsúlyosabb elemei a Chesterfield stílusú ülőbútorok lettek. A stílust modern és rusztikus elemekkel is ötvöztük, ezáltal létrejött egy valóban különleges, férfias enteriőr, melyet némi zöld textillel és festményekkel egy kicsit lágyítottunk, ám valóban csak egy icipicit, hiszen nem szerettük volna elveszíteni a lakás férfias karakterét.

A Chesterfield stílusnak történelme van, magában hordozza a kifinomult minimalista eleganciát. Napjaink embere egyre inkább választja a bőrt mint végső kárpitot tartóssága, illetve eleganciája miatt, de ezekre az ülőgarnitúrákra a szövetborítás is jellemző.

A lakás elrendezése is különleges. Az udvarról közelíthetjük meg a télikertet, melynek UV-szűrős üvegfedelet terveztünk — itt is találhatunk bőven a Chesterfieldből, hiszen társasági ember lévén a tulajdonosnak szüksége van a sok ülőalkalmatosságra. Ebből a helyiségből tudunk átmenni a nagy nappaliba, ahol szintén a vendégfogadásé a főszerep. A helyiséget loft hangulattal is megspékeltük a férfiasabb miliő elérése érdekében. A nappali sarkában egy kisebb dolgozósarok kapott helyet. A zárt terasz, valamint a nappali egy-egy falát dekorkővel tettük hangsúlyossá. A nappali mennyezetére spotlámpák kerültek, és itt-ott helyi világítással emeltük a hangulatot.

A lakás középső részén található az ebédlő és a konyha, ahová több modern elem került, hiszen itt találkozik a lakás két irányzata. A modern konyha apró méretű, ám rendkívül átgondolt berendezési sorrend szerint terveztük meg. Megtalálható benne az alapberendezés — tűzhely, gőzelszívó, mosogató, mosogatógép —, és mindezt egy szigettel tettük teljessé, ahol reggelizni is lehet. Angliából terveztük rendelni az étkezőasztalt is, mely ugyancsak a fent említett bútorcsaládból származik.

Ez a rész egy folyosóval folytatódik, ahol a lakás intim zónája választódik le, fürdővel, vendégmosdóval, illetve innen nyílik a háló- és a vendégszoba is.

A hálószobába szintén bekúszik a zöld szín textilek formájában, de ezen a részen már modern bútorokat építettünk be. Ugyanez a helyzet a vendégszobában is, ahol egy kisebb, kihúzható kanapé alkotja a bútorzat nagy részét, melyen aludni lehet, valamint egy komód és egy kávézóasztalka.

A zöld kívülről is azonnal látható, hiszen az összes nyílászáró ilyen színű. Emiatt csempésztük be a ház belső világába, ezáltal nagyon szépen visszaköszön az ingatlan minden részén.

A ház tulajdonosa rendkívül büszke a legénylakásra, és nagyobb létszámú társaságot is szívesen lát otthonában.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..