home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Lefejeztek egy embert Franciaországban
Kartali Róbert
2020.10.22.
LXXV. évf. 43. szám
Lefejeztek egy embert Franciaországban

Tízezrek emlékeztek a lefejezett tanárra — Megállapodás nélkül zárulhatnak a Brexit-tárgyalások — Sikerült megfékezni a Kilimandzsárón tomboló tüzet

Tízezrek emlékeztek a lefejezett tanárra

Egy menekültstátust kapott, moszkvai származású, csecsen iszlamista késsel megölt és lefejezett egy történelemtanárt, amiért Mohamed-karikatúrákat mutatott diákjainak a szólásszabadságról tartott óráján. A negyvenhét éves Samuel Paty tizennyolc éves merénylőjét agyonlőtték a rendőrök, miután őket is késsel fenyegette. A hatóságok a gyilkosság kapcsán kilenc embert vettek őrizetbe, köztük a terroristának minősített támadó családtagjait is, de olyan szülőket is kihallgatnak, akik korábban az interneten dühöngtek az órákon bemutatott karikatúrák miatt. Párizsban vasárnap ezrek gyűltek össze a République téren, többen a Mohamed-karikatúrákat emelték a magasba. Hasonló megemlékezést tartottak Toulouse-ban, Lille-ben, Lyonban és Nizzában is. (MTI)


Megállapodás nélkül zárulhatnak a Brexit-tárgyalások

Boris Johnson brit miniszterelnök szerint ideje felkészülni arra, hogy megállapodás nélkül érnek véget az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeli kapcsolatrendszerének feltételeiről szóló tárgyalások. Johnson nem zárta ki a tárgyalások folytatásának lehetőségét, de közölte, hogy ehhez gyökeres változásokra van szükség az EU viszonyulásában. A brit kormányfő kijelentette: London a tárgyalássorozat kezdetén egyértelművé tette, hogy amit el szeretne érni, az semmivel sem bonyolultabb, mint egy olyan, barátságra és szabad kereskedelemre épülő kapcsolatrendszer, amilyet az EU Kanadával is kidolgozott. Johnson arra a következtetésre jutott, hogy ez az Egyesült Királyság uniós partnerei számára nem működőképes megoldás. Az unió továbbra is olyan módon akarja ellenőrzése alatt tartani a brit törvényalkotási szabadságot és halászati szabályozást, amely teljesen elfogadhatatlan egy független ország számára — fogalmazott a miniszterelnök. (MTI)

 

Sikerült megfékezni a Kilimandzsárón tomboló tüzet

Eloltották az Afrika legmagasabb hegyén, a Kilimandzsárón tomboló erdőtüzet, mely a hegyet is magában foglaló nemzeti park területének 5 százalékát perzselte fel. Mintegy 95 négyzetkilométeren pusztult el a növényzet — hozta nyilvánosságra a Tanzániai Nemzeti Parkok Igazgatósága. A tűz a hegyet megmászó turisták Whona nevű pihenőhelyén, 3000 méteres magasságban keletkezett, egyelőre ismeretlen okból. (MTI)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..