home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Lebegő kenguruk az ausztrál útlevelekben
(—)
2014.12.24.
LXIX. évf. 52. szám
Lebegő kenguruk az ausztrál útlevelekben

Ausztrália lézergravírozott lebegő képpel látja el polgárainak úti okmányát. A szigetország most kibocsátott útlevelein a 3M szakemberei speciális módon öt pár vörös és kék színű kengurut gravíroztak össze egy képben, amivel végül szó szerint lebegő hatást értek el.

Abban a pillanatban ugyanis, amikor az ember elfordítja az okmányt, vagy megváltoztatja a látószöget, ahonnan rápillant, úgy tűnik, hogy a kenguruk vagy a felület fölé emelkednek, vagy visszasüllyednek. A két állapot közötti eltérés annyira egyértelmű, hogy az ábrák manipulálásával készült hamisítványok könnyen kiszűrhetőek. Ha pedig a dokumentumot speciális világítótest alá helyezik, a lebegő kép színe, láthatósága is változik, ami szintén az okmány védelmét segíti.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..