home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Leállhat a távfűtés Zentán
(Tha)
2017.01.19.
LXXII. évf. 3. szám
Leállhat a távfűtés Zentán

Miután a Srbijagas blokkolta a távfűtés-szolgáltatást végző zentai Elgas Közvállalat számláját, rendkívüli sajtótájékoztatót hívtak össze a községi önkormányzatban. Az összejövetelen elhangzott, hogy ha a közvállalat öt napon belül nem törleszti tartozását, leállhat a távfűtés a városban. Ezen az áldatlan helyzeten a polgárok is változtathatnak, ha kiegyenlítik számlájukat vagy annak egy részét.

A sajtótájékoztatón jelen volt Győri István alpolgármester, Boško Petrović, az Elgas Közvállalat igazgatója és Lőrinc László pénzügyi igazgató.

A helyzetet Győri István ismertette, és elmondta, az Elgas Közvállalatnak 28 233 113 dináros tartozása van a Srbijagas felé. Hangsúlyozta, ez elsősorban abból ered, hogy a vállalatnak hatalmas a kinnlevősége: a jogi személyek 28 095 663 dinárral, a természetes személyek pedig 29 046 255 dinárral tartoznak, vagyis összesen 57 141 919 dinárral.

A közvállalat vezetői arra kérik a városi fűtést igénybe vevő vállalatokat, intézményeket és magánszemélyeket, hogy néhány napon belül egyenlítsék ki legalább a tartozásuk egy részét, a jövőben pedig rendszeresen fizessék a számlákat, mert különben a távfűtés szolgáltatása szünetelni fog. Remélik, az érintettek mindent megtesznek azért, hogy erre a rendkívül kellemetlen lépésre ne kerüljön sor. 

Az illetékesek kiemelték, a felhívás csak a távfűtést igénybe vevőkre vonatkozik, hiszen a vezetékes gázzal fűtők rendszeresen fizetnek, viszont hosszú távon nekik is kellemetlenségeik származhatnak abból, ha mások nem törlesztik az adósságukat.


A nyitóképen Lőrinc László, Győri István és Boško Petrović

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..