Látogatóban a székelykevei vendéglátók egyesületénél

Kedves olvasó,

Alábbi cikkünk weboldalunk előző változatából automatizálva került áthelyezésre, így szövegformázási és megjelenítési hibák előfordulhatnak. Megértésüket köszönjük!

Látogatóban a székelykevei vendéglátók egyesületénél

Az elnök úr beszámolója - Szatmári Mihály fotójaA székelykevei Ökorurális Vendégfogadó Házigazdák Egyesülete (ÖVHE) január derekán megtartotta évi közgyűlését a helyi Dani étteremben. A viszonylag rövid, ám ennek ellenére információkban cseppet sem szűkölködő ülést Dani Ernő, az egyesület e...

Az elnök úr beszámolója - Szatmári Mihály fotója

A székelykevei Ökorurális Vendégfogadó Házigazdák Egyesülete (ÖVHE) január derekán megtartotta évi közgyűlését a helyi Dani étteremben. A viszonylag rövid, ám ennek ellenére információkban cseppet sem szűkölködő ülést Dani Ernő, az egyesület elnöke nyitotta meg. Szót adott Szabó Józsefnek, a Tartományi Mezőgazdasági Fejlesztési Alap igazgatójának, aki elsősorban azokat a módokat vázolta, amelyekkel az Alap a vendégfogadással közvetlenül NEM foglalkozó falubelieket is fel tudja karolni - olvashattuk a helyi Igaz Szó januári számában.
''Ha valaki falun született, adjuk meg neki a lehetőséget, a feltételeket, hogy ott is maradjon. Fontos, hogy a falvak erősek legyenek. A városokban már így is kevés a munkalehetőség... Legjobb lenne, ha mindent, amire szükségünk van, a falvakban termelnénk meg...” -- idézte az Alap igazgatóját a helyi újság főszerkesztője, Szatmári Mihály, majd írásában az ülés kilenc napirendi pontban összefoglalt menetét részletezte.
Az ÖVHE elnöke az elmúlt esztendő munkájáról is hozott beszámolót. Elmondta, hogy 2010-ben csaknem hetven autóbusznyi turistát láttak vendégül, akik Magyarországról és Romániából érkeztek, s akik közül többen az idén is szívesen ellátogatnának ide. Sőt ugyanazoknál a házigazdáknál kérnének elszállásolást! Az idénre állítólag már hatvan autóbuszra való turista jelentkezett be, és ezek a látogatások már nemcsak a nyári hónapokra korlátozódnak... Az egyesület a szolgáltatásait a belgrádi és az újvidéki idegenforgalmi, illetve a kragujevaci faluturizmus-kiállításon mutatta be, több szakmai tanácskozáson vettek részt, mindez mellett pedig a faluba szakmai ''vizit”-be érkező zlatibori Fejlesztési Alap képviselőit is fogadták.
Az egyesület becsületesen vezetett pénzügyi helyzetéről Dani Valéria számolt be, majd az új elnökségi tagok megválasztása került terítékre. Mivel erre a székelykevei egyesületre is az újra bejegyeztetés vár, a módosuló Alapszabályzatban várhatóan különféle népi kézműves szakkörök is helyet kapnak. Külön napirendi pontként szerepelt a Tájház ''aktiválásának” hogyanja és mikéntje, amihez a plébánia is felajánlotta a segítségét. Útmutatóul az is elhangzott, hogy az új törvény értelmében a házigazdák minden vendégszobájukban kötelesek feltüntetni a házirendet, a berendezés leltárát, illetve az árjegyzéket, ezenkívül pedig minden ajtóra kívül és belül a dohányzási tilalmat jelző matricát is fel kell ragasztaniuk. A vendégfogadói objektumukban a dohányzásra kijelölt helyet is láthatóan meg kell különböztetniük.
A 2011. gazdálkodási év terveinek bemutatásában Dani elnök úr a már hagyományosnak számító Farsangi felvonulás, Székelykevei nyári estek és a Magyar konyha napjai elnevezésű helyi rendezvények további támogatásáról is szólt, ezekben való aktívabb részvételre buzdítva az egyesületi tagokat. Említést tett továbbá Bácskay Zoltán turisztikai útikönyvéről, valamint a Turistički vodič kroz Srbiju című kiadványról, amelyekben a székelykevei ökorurális vendégfogadó házigazdák egyesületének szolgáltatásai is helyet kaptak.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Bánáti Újság rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Látogatóban a székelykevei vendéglátók egyesületénél
Mérföldkő
  • Lábadi Loránd
  • 2020.02.06.
  • LXXV. évfolyam 6. szám
Látogatóban a székelykevei vendéglátók egyesületénél
Mérföldkő
  • Lábadi Loránd
  • 2020.02.02.
  • LXXV. évfolyam 5. szám
Facebook

Támogatóink