home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Látogatás a zentai oktatási intézményekben
(Tha)
2021.10.27.
LXXVI. évf. 43. szám
Látogatás a zentai oktatási intézményekben

A zentai oktatási intézményeket látogatta meg Branko Ružić oktatási, tudományügyi, és technológiai fejlesztési miniszter. A kíséretében volt Vicsek Annamária oktatási államtitkár, Szakállas Zsolt, a tartományi Oktatási, Jogalkotási Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi - Nemzeti Közösségi titkár, Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti képviselő, a VMSZ szerbiai parlamenti frakcióvezetője, Hajnal Jenő, az MNT elnöke, Czegledi Rudolf polgármester és a városvezetés más tagjai. 

A küldöttség megtekintette a Zentai Gimnázium nemrégiben felújított épületét, valamint ellátogatott a Thurzó Lajos Általános Iskolába, amely szintén teljes körű renováláson esett át, valamint a felújításra váró Stevan Sremac Általános Iskolába.

A látottak kapcsán Branko Ružić miniszter elégedettségét fejezte ki, aki elmondta, az oktatásban az infrastruktúrát sikerült megfelelő szintre emelni. A gimnázium épületébe 270 millió dinárt, a Thurzó iskolába 70 millió dinárt fektettek be, de ezzel nem fejeződött be a munkálatok sora, hiszen a Stevan Sremac iskola még felújításra vár.

–Az elmúlt években a szerbiai oktatási minisztériummal, a szerb kormánnyal, a magyar állammal és a Magyar Nemzeti Tanáccsal karöltve, valamint az önkormányzat hozzájárulásával, jelentős beruházások történetek községünkben az oktatás területén. Ezek között kiemelkedő helyet foglal el az idén 145 éves Zentai Gimnázium épületének a felújítása, amely két másik középiskolának és mintegy ezer diáknak ad otthont. Ugyanilyen fontos a Thurzó Lajos Általános Iskola teljes körű rekonstrukciója is. A Stevan Sremac iskola esetében november végére elkészül a tervezett felújítás teljes dokumentációja, melynek a költségét az önkormányzat biztosítja, és remélhetőleg a minisztériummal, a nagyberuházási igazgatósággal, esetleg más támogatókkal egyetemben a közeljövőben ott is elkezdődhetnek a munkálatok – mondta Czegledi Rudolf polgármester.

Pásztor Bálint hangsúlyozta, szeretné megköszönni mindazt, amit Branko Ružić miniszter úr tett Zentáért és a többi, vajdasági magyarok által lakott önkormányzatért az elmúlt években. A kormányzati szerepvállalásnak és a személyes jóviszonynak köszönhető, hogy a zentai önkormányzat fejlesztési elképzeléseihez országos költségvetési eszközök érkezte, és ez így lesz a jövőben is – emelte ki a parlamenti képviselő.

Vicsek Annamária oktatási államtitkár újságíró kérdésre válaszolva elmondta, a köztársasági válságstáb és a Batut Közegészségügyi Intézet az oktatási minisztériummal külön csapatot állított fel, amely heti rendszerességgel figyeli azokat a járványügyi mutatókat, amelyek az iskolákban jelentkeznek, és eldöntik, a következő héttől, milyen oktatás zajlik majd.

–Azok a tájékoztatások, amelyek péntekenként érkeznek az iskolákba, pontosan meghatározzák, milyen módon kell az oktatást megszervezni. A tanároknak és a középiskolás diákoknak folyamatosan hangsúlyozzuk az oltás fontosságát, a maszkhasználatot és a fertőtlenítést, mert mindez hozzájárul ahhoz, hogy a jelenléti oktatás megmaradjon.

Fotók forrása: Facebook

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..