home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Lánykérés — német módra
(kiskegyed.hu)
2015.02.04.
LXX. évf. 5. szám
Lánykérés — német módra

Christian Breier egyedülálló módját választotta a lánykérésnek. Autóba ült, kezében fogta a kérdést tartalmazó nagy táblát, és a sebességhatárt átlépve száguldott végig az autópályán Merseburg közelében.

A sebességmérő műszer a gyorshajtást érzékelve lefotózta az autót és a sofőrt. Németországban ilyen esetekben a rendőrség a büntetőcédulával együtt automatikusan elküldi az esetről készült fotót is, hogy így bizonyítsa az elért sebességet és azt, hogy ki ült a kormánynál. Így amikor Breier barátnője otthonukban kibontotta a borítékot, szembetalálta magát a kérdéssel: Hozzám jössz feleségül?

Ráadásul amikor a helyi hatóságok rájöttek, miről van szó, beszálltak a játékba: egy, a megszokottnál sokkal nagyobb, A4-es méretben kinyomtatott fotót küldtek el a párnak.

A 31 éves férfi ötször haladt el a kamera előtt a feltartott táblával, mire elég gyorsan hajtott ahhoz, hogy a traffipax működésbe lépjen. Mint elmondta, vigyáznia kellett, hogy csak egy kicsivel lépje át a sebességkorlátot. 10 km/h-s átlépés esetén ugyanis csak 15 euró a büntetése, és a jogosítványába sem kap büntetőpontot, 25 km/h-val nagyobb sebesség esetén viszont már 80 euróba és egy pontba került volna a lánykérés.

Breier szerint a 15 eurós büntetés igazán megérte, barátnője, Anyja ugyanis igent mondott a lánykérésre. 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..