Lamberto Zannier, az EBESZ kisebbségügyi főbiztosa látogatott az MNT-be

Lamberto Zannier, az EBESZ kisebbségügyi főbiztosa látogatott az MNT-be

A Szerbiában élő magyar nemzeti közösség helyzetéről és a Magyar Nemzeti Tanács munkájáról tájékoztatták szerdán Szabadkán Lamberto Zanniert, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet kisebbségügyi főbiztosát és küldöttségét.


A szerző felvételei

Az MNT székházában mgr. Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke tárgyalt az EBESZ küldöttségével.

— A látogatás azért is fontos, mert egy négyéves mandátum végén került rá sor, így összegezni lehetett az eredményeket, illetve a felmerülő gondokat is — nyilatkozta a tárgyalás után Hajnal Jenő. Hozzátette, a kisebbségügyi főbiztos sok figyelmet szentel egyebek között az oktatás terén a tankönyvkiadásnak, továbbá a szerb nyelv oktatási módszertana kidolgozásának is.

Lamberto Zannier kiemelte, hogy a Magyar Nemzeti Tanács működési modellje kimagasló és figyelemre méltó, más nemzeti közösségeknek is érdemes lenne alkalmazniuk, nem csupán szerbiai viszonylatban. A megbeszélés végeztével mindkét fél megerősítette a jövőbeli szoros együttműködési szándékot.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Lamberto Zannier, az EBESZ kisebbségügyi főbiztosa látogatott az MNT-be
Szabadkai Napló
  • 2019.08.22.
  • LXXIV. évfolyam 34. szám
Facebook

Támogatóink