home 2024. szeptember 19., Vilhelmina napja
Online előfizetés
Laci címlapjai ...
2006.09.27.
LXI. évf. 39. szám
Laci címlapjai
   ...

Laci címlapjai
A megnyitón ott voltak a XI. Kárpát-medencei napok irodalmi tanácskozásának részvevői. Balról: Bence Lajos irodalomtörténész, a tanácskozás vitavezetője - Szabó Attila felvétele,,Hamiskás szem, kedves humor, szenvedélyesség: aki a közelébe került, az mindjárt félig a barátja l...

Laci címlapjai
A megnyitón ott voltak a XI. Kárpát-medencei napok irodalmi tanácskozásának részvevői. Balról: Bence Lajos irodalomtörténész, a tanácskozás vitavezetője - Szabó Attila felvétele

,,Hamiskás szem, kedves humor, szenvedélyesség: aki a közelébe került, az mindjárt félig a barátja lett, s Lacinak szólította' -- mondta Szekeres Ferenc művészettörténész annak a kiállításnak a megnyitóján, amely elhunyt kollégánknak, Szalma Lászlónak a munkáiból, a Hét Nap címlapjaiból nyílt meg Budapesten, a Magyar Kultúra Alapítvány székházában. A művészettörténész-grafikusművész Szekeres Ferenc szerint Szalma László alkotói munkássága reneszánsz indíttatású volt: sok mindent kipróbált, miközben minden műfajban (a grafikában csakúgy, mint az akvarellben) művészit produkált, hiszen a régió 5--10 legtehetségesebb képzőművésze között volt. Briliáns volt és profi, mondta róla a szegedi alkotótárs, s méltatását jóleső érzéssel hallgattuk valamennyien: a felesége, a fia és a lánya, mi, Laci szerkesztőségi kollégái s a XI. Kárpát-medencei napok részvevői, akik szeptember 22-én ott voltak a kiállítás-megnyitón. Kettős megnyitón voltunk ott, ugyanis a Bartók-centenárium jegyében, Csak tiszta forrásból címmel a szabadkai Nemes Fekete Edit keramikusművész kollázs-kiállítását is megrendezhettük. Ehhez dr. Dömötör János művészettörténész mondott bevezetőt. (o. i.)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..