home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Közútról, vasútról, szennyvízhálózatról tárgyaltak Belgrádban
2023.01.16.
LXXVIII. évf. 2. szám
Közútról, vasútról, szennyvízhálózatról tárgyaltak Belgrádban

A VMSZ küldöttsége Belgrádban, a kormány épületében találkozott Goran Vesić közlekedési, építésügyi és infrastruktúrafejlesztési miniszterrel és meghatározta az aktuális projektumok ügyében a tennivalók listáját – olvasható dr. Pásztor Bálint bejegyzésében, amelyet a közösségi médiában tett közzé.

Ebben a VMSZ alelnöke leírja azt is, milyen témákat érintette a megbeszélésen: a VMSZ és az Szerb Haladó Párt elnökei által aláírt koalíciós szerződésben meghatározott útfejlesztések dinamikája (pl. Óbecse–Topolya, Orom–Csantavér, Topolya–Bajmok, Oroszlámos–Feketetó, Magyarcsernye–Tóba, Bácsgyulafalva–Kerény, Szabadka–Békova); a Belgrád–Budapest vasútvonal építése kapcsán ideiglenesen kialakuló közlekedési gondok orvoslása; a Szeged–Szabadka vasútvonalon a vámellenőrzés modelljének meghatározása, valamint a Horgos–Szabadka vonalon (Királyhalmot, Hajdújást és Palicsot is beleértve) a közlekedés mielőbbi elindítása; a Szabadka–Baja vasútvonal kivitelezési munkálatainak mielőbbi megkezdése; a Tiszta Szerbia projektum keretein belüli szennyvízhálózat-bővítési munkálatok elindítása; a szerb-magyar infrastruktúrafejlesztési keretegyezményben rejlő lehetőségek kiaknázása; az Y-elágazás autópályásításával és a horgosi közúti határátkelő bővítésével kapcsolatos aktualitások.

Fotó: Dr. Pásztor Bálint Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..