home 2024. június 14., Vazul napja
Online előfizetés
Községi magyar nyelvi verseny a Hunyadiban
(—)
2013.03.27.
LXVIII. évf. 13. szám
Községi magyar nyelvi verseny a Hunyadiban

Március elején, a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában tartották meg a községi szintű magyar nyelvi és nyelvhelyességi versenyt 13 általános iskola 73 tanulójának részvételével. Szedlár Erika iskolaigazgató köszöntője után dalokkal és szavalatokkal lepték meg a megjelenteket a szervezők.

A verseny 10 órakor kezdődött, a diákoknak összesen 90 percük volt a feladatlapok kitöltésére. Egyik-másik korosztály számára a vártnál talán nehezebb feladatokat kaptak, de így is jó eredmények születtek: az 5. osztályosok között I. helyezett lett Sótanyi Bálint (Ivan Goran Kovačić Á. I.), II. helyezést ért el Papp Daniella (Széchenyi István Á. I.), a III. helyen Róka Hargita (Miroslav Antić Á. I.) végzett. A 6. osztályosok között I. helyezett Szabó Lóránt (Hunyadi János Á. I.), II. helyezett Osztronkovics Trisztán (Hunyadi János Á. I.), Nagy Kinga (Kizúr István Á. I.) és Domonkos Dominika (Majsai Úti Á. I.), III. helyezett Varga Nikoletta (Petőfi Sándor Á. I.), Darazsac Dániel (Jovan Jovanović Zmaj Á. I.), Apró János (Október 10. Á. I.) és Fogas Arnold (Széchenyi István Á. I.). A 7. osztályosok között I. helyezett Romić Márta (Đuro Salaj Á. I.), II. helyezett Vukov Johanna (Jovan Mikić Á. I.), III. helyezett Schell Zsófia (Petőfi Sándor Á. I.), Tóth Johanna (Jovan Jovanović Zmaj Á. I.) és Székely Zsófia (Ivan Goran Kovačić Á. I.).  A 8. osztályosok között I. helyezett Korhecz Réka (Miroslav Antić Á. I.), II. helyezett Mészáros Krisztofer (Ivan Goran Kovačić Á. I.), László Roland (Október 10. Á. I.) és Samu Teodóra (Széchenyi István Á. I.), III. helyezett Lipták Ramona (Miroslav Antić Á. I.) és Szalaji Natália (Miroslav Antić Á. I.). A helyezettek egyben továbbjutók is a körzeti versenyre.

Ezúton gratulálunk a tanulóknak és felkészítő tanáraiknak is a nagyszerű eredményekhez, hiszen azok hátterében alapos munka áll mindkettejük részéről.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..