home 2024. május 10., Ármin napja
Online előfizetés
Közösséget építő és erősítő „emelkedők”
Martinek Imre
2018.05.13.
LXXIII. évf. 19. szám
Közösséget építő és erősítő „emelkedők”

Május tizenharmadikán, a vasárnap délutáni szentmisét követően tartotta meg alakuló összejövetelét Torontálvásárhelyen a helybéli katolikusok zsinati csoportja.

A ráhangolódást jelentő első lépések a kapott munkadokumentumok tételeinek megbeszélését ölelték fel.


A szerző felvételei

Mint ismeretes, a zsinati animátorok ez év április hetedikén találkoztak először Nagybecskereken, az egyházmegye székhelyén. A találkozó végén msgr. dr. Német László SVD, a Nagybecskereki Egyházmegye püspöke — a zsinati folyamatok lelkipásztori kísérőjével együtt, azt a zsinati lobogót is felmutatta, amelynek hasonmása a bánsági esperességek minden templomában jelen lesz. Mégpedig három éven keresztül és jól látható helyen. Egyetlen, részleteiben mégis szerteágazó alapküldetéssel: hogy maga köré gyűjtsön, lelkesítsen és vezessen. Jelszavával („Jó nekünk itt!” Lk 9,33) és logójával egyaránt. A templom falain kívül is megnyilvánuló, közösséget építő és erősítő evangelizációs folyamatokban.

A torontálvásárhelyi, Nagyboldogasszony tiszteletére felszentelt templomban, illetve annak plébániáján egybegyűlt zsinati csoportok és vezetőinek munkáját Masa Tamás plébános koordinálta.

Fotóink a helyszínen készültek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..