home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Közösségerősítő találkozások nagyböjt idejében
Írta és fényképezte: Martinek Imre
2017.03.10.
LXXII. évf. 10. szám
Közösségerősítő találkozások nagyböjt idejében

Mintegy folytatásaként a 2016-os esztendőben megélt falumissziónak, közösségépítő lelki délután volt március kilencedikén, nagyböjt idejében, a torontálvásárhelyi római katolikus templomban.

Mottó: „Üdíts fel minket irgalmaddal!” ( Zsolt 90,14 )

 

Mintegy folytatásaként a 2016-os esztendőben megélt falumissziónak, közösségépítő lelki délután volt március kilencedikén, nagyböjt idejében, a torontálvásárhelyi római katolikus templomban.

A közel három órás, esti szentmisével kiteljesedő találkozó dicsőítését a székelyföldi Csíkmenaságról származó Csiszér László vezette, a tanítást pedig a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Nemzeti Szolgáló Bizottság elnöke, Kunszabó Zoltán budapesti diakónus, aki egyben a magyarországi Új Jeruzsálem Katolikus Közösség alapítója-vezetője is. A szentmise keretében, melyet a már megnevezett hittestvéreivel és ft. Pastyik Róbert pancsovai plébánossal közösen ft. Masa Tamás atya, nagybecskereki segédlelkész celebrált, Elias Ohoiledwarin verbita atya, indonéziai születésű nagybecskereki káplán is megszólította az egybegyűlteket. Személyesen megtapasztalt életpéldákon keresztül tolmácsolva az Örömhír üzenetét, mely ezúttal a Máté evangelista által lejegyzett krisztusi üzenetet (Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik...) hozta. Jegyzetünk formázódásának idején (március 10-én) a missziós küldöttség a délkelet-bánsági viharsarok csücskében élő udvarszállásiakat kereste fel.

A találkozások háttérlogisztikájának koordinátora a magyarországi Szent András Evangelizációs Iskola padéi székhelyű iskolaközpontjának vezetője, Pozsár Ildikó volt. A helyszíni fotókból, jegyzetekből és nyilatkozatokból készült teljes beszámolót lapunk március 22-i számában olvashatják.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..