home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közösségépítő és lelkületerősítő találkozások a belvárosban
Martinek Imre
2021.08.25.
LXXVI. évf. 34. szám
Közösségépítő és lelkületerősítő találkozások a belvárosban

„Minden forrásom belőled fakad!” (Zsolt 87,7)

Budapesti életképek. Szinte párhuzamosan a soron következő LII. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal (NEK), mely szeptember 5-e és 12-e között lesz megrendezve, de szeptember 4-e és 12-e között a XV. Ars Sacra Fesztivál is megvalósul a fővárosban.

Ez utóbbi eseménysorozatra hangoltató alkalmi összeállításunk ezúttal a Háló Közösségi és Kulturális Központ, azaz „vizuálisabb” nevén az S4 Háló Közösségi Tér (1052 Budapest, Semmelweis utca 4.) kínálatát hozza. Dátumokkal, időpontokkal, vonatkozó eseményekkel, illetve ez utóbbiak részletes(ebb) bemutatásával.

Szeptember 4. (szombat)

17.00—18.00 — az Albinoni Kamarazenekar szakrális barokk komolyzenei koncertje

19.00 — Budapest felfedezése — kiállításmegnyitó, válogatás Rafael de Castro Manglano képeiből

„Rafael de Castro Manglano az Opus Dei Orbánhegy Collegium vezetője és a Navarrai Egyetem magyarországi képviselője, hobbija a festés. Festményein keresztül szeretné bemutatni és közelebb hozni mindenkihez Budapest szépségeit.”

Szeptember 6. (hétfő)

19.00 — kerekasztal-beszélgetés külföldi misszionáriusokkal — magyar nyelven

„Messziről jöttek és több éve hirdetik az evangéliumot Magyarországon. Igazi kerekasztal-beszélgetés egy brazil verbitával, egy vietnámi szalézi szerzetessel, egy, az Opus Deiben szolgáló spanyol numeráriussal és a magyarországi Katolikus Shalom közösség brazil vezetőjével.”

Szeptember 7. (kedd)

18.00 — rímzenék és porzó prózák — Pajor András atya kötetét Marjai Virág színművésznő mutatja be

„Kalandra hívom az Olvasót, a kortárs szépirodalom még feltáratlan lehetőségeinek labirintusába, ahol új műfajok jelennek meg, érthető tiszta, sőt sokunknak átélt jelentéssel. A formai áttörések elevenebbé teszik a látásunkat is, általuk néha mindennapjainkra ismerünk rá, máskor meg egy olyan hangulatba nyitunk be, amely bár távol esik az életünktől, mégis otthonossággal szemléljük az egyes szereplők megnyilvánulásait.” (Pajor András atya)

Szeptember 8. (szerda)

15.30—23.30 — egy este a szerzetesekkel. Kötetlen beszélgetés, társasjáték, pingpongozás szerzetes testvérekkel és nővérekkel. A változatos, továbbá agapéval is teljessé tett, késő estig tartó programok között filmvetítés és kézműves-foglalkozások is helyet kaptak.

Szeptember 9. (csütörtök)

19.00 — Debussy előtt tiszteleg a Nagy János Trió (jazzkoncert)

„Debussy kora egyik legizgalmasabb alkotója volt, aki számtalan helyről, köztük a dzsesszmuzsikából merített ihletet, és ezzel új távlatokat nyitott a komolyzenében. Száz évvel a halála után a francia komponista még mindig inspirációt jelent.”

Szeptember 10. (péntek)

17.00—19.00 — kézműves-foglalkozás gyermekeknek

19.30 — A harmadik napon — monodráma a megbocsátásról, Benedek Zalán előadása

„A főhőst szülei állami gondozásba adták, mégis talpra áll, azonban az elutasítás élménye nem múlt el nyomtalanul. A darab bemutatja, hogyan válik az áldozatból elkövető, aki ugyanazt a rossz mintát viszi tovább, mint amitől szenvedett gyerekkorában. De a keresés itt nem áll meg…”

Az előadás után közönségtalálkozón lesz lehetőség beszélgetni a darabról.

Szeptember 11. (szombat)

17.00—21.00 — a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) élő közvetítése. Ezelőtt (10.00 és 15.00 között) a Háló aktivistái a Margit-szigeten (a NEK Családi Napja keretében) felállított sátrukban adnak ízelítőt szerteágazó, továbbá az egész Kárpát-medence magyarságát megszólító és felkaroló tevékenységeikből.

Szeptember 12. (vasárnap)

18.00 — Adj már csendességet! — Kővári Eszter és Peltzer Ferenc koncertje

Minden program ingyenesen látogatható. További információ a www.ars-sacra.hu oldalon kapható.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..