Közösen az ünnepért, közösen a jövőért

Közösen az ünnepért, közösen a jövőért

​​​​​​​Közösen az ünnepért, közösen a jövőért jelmondattal indították ünnepi műsorukat Versecen a helybéli, dettai, ürményházi, udvarszállási és fejértelepi egyesületek fellépői március 16-án.

„A százhetvenegy évvel ezelőtt kirobbant magyar forradalom és szabadságharc lényegében nemcsak megtörtént velünk, de egyúttal belső mércénk is lett. Erkölcsi iránytűnkké vált, mely megmutatja, ki mennyit is ér a Haza mérlegén.” — hallhattuk a méltatásban. Majd a fellépők következtek.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójára készített megemlékezés nemcsak az elnéptelenedő Bánát délkeleti régiójának szórványtelepüléseit kapcsolta egybe, de a romániai országhatár túloldaláról érkező dettai Reviczky Gyula Magyar Művelődési Egyesület táncosait is. Rajtuk és a házigazda szerepét betöltő Petőfi Sándor Magyar Kultúregyesület szakkörei mellett felléptek még a helyi Vuk Karadžić Általános Iskola fiatal anyanyelvápolói, az Ürményházi Ifjúsági Klub és az ottani közművelődési egyesület tagjai, az udvarszállási Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület műkedvelői, illetve a fejértelepi anyanyelvápoló csoport különítménye.


A szerző felvételei

Még több kép!▼

Képgaléria

Cikkünk további képei

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Nemzetpolitika rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Facebook

Támogatóink