home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Közös tánccal ünnepeltek
Fehér Márta
2023.06.05.
LXXVIII. évf. 22. szám
Közös tánccal ünnepeltek

Június 4-én 20 óra 23 perckor a magyarkanizsai Oromon is fellobbant az összetartozásunk tüze. A magyarságért és a békéért gyújtott tűz mellett együtt táncoltak a néptáncosokkal a szép számban összegyűlt szülők, nagyszülők és helybeliek.

– Trianon nem szűnő fájdalma a magyar nemzetnek. Születéssel kapott magyarságunk őseink földjén számunkra örök érték – hangsúlyozta a szervező Zengő Kézműves Egyesület elnöke, Muhi Zsuzsanna.

A himnusz után Erdélyi Olivér, Orom Helyi Közösség Tanácsának elnöke mondott beszédet, melyben felelevenítette a több mint száz évvel ezelőtti történelmi eseményeket.

– Ma már, mint külhoni magyarok küzdünk a fennmaradásért. Kevés ilyen nemzet van, mely ennyire összetartó és kitartó – emelte ki. – Évről évre többen gyűlünk össze az összetartozás tüze körül Oromon, megmutatva, hogy a tömegességben van az erő.

A folytatásban felvételről elhangzott Juhász Gyula Trianon című verse, melyet tizenöt hangra dolgoztak fel a felvidéki szőgyéni, az erdélyi szovátai, a magyarországi tatai és a délvidéki magyarkanizsai szavalók. Az alkalmi műsorban gyermekek mondtak verset a közönség előtt, majd a Zengő Kézműves Egyesület Ropogtató néptánccsoportja csalt mosolyt az arcokra és szívekbe a legkisebbek, a Zergeboglár csoport táncával, melyhez később a nagyobb táncosok és a jelenlevők is csatlakoztak. 

A program Orom Helyi Közösség támogatásával valósult meg.

Fényképezte: Fehér Márta

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..