home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közös jövő
Tóth Tibor
2013.12.18.
LXVIII. évf. 51. szám
Közös jövő

A napokban hosszútávú együttműködési szerződést írt alá a tóthfalui Nyers István Labdarúgó Akadémia és a budapesti Ferencvárosi Torna Club. Az akadémia dísztermében megtartott ünnepségen elsőként Bata Ferenc, a tóthfalui helyi közösség elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, majd Utasi Jenő, a Nyers István Akadémia Sportegyesület elnöke szólt a jelenlevőkhöz.

— Együttműködésünk leendő hozadéka nemcsak a településünknek, hanem a közösségünknek is nagyon fontos. Az anyaországgal kapcsolatokat ápolunk a művelődés, oktatás, turizmus, tudomány, a diákcsere terén, a sportban pedig nagy áttörést jelent, hogy a Ferencváros által a délvidéki magyarság egy nagy stratégia részévé válik. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen olyan felelősséget vállaltunk, amelyet teljesítenünk kell — mondta Utasi.

A szerződés értelmében a Ferencváros Torna Club anyagi és szakmai segítséget nyújt a színvonalas munkához, az akadémia tehetséges fiataljainak pedig lehetőséget adnak, hogy karrierjüket a Ferencváros korosztályos csapataiban folytassák.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke reményét fejezte ki, hogy az elkövetkező években több magyar játékos kap majd helyet a klubban, mint most, és kiemelte, hogy a tóthfalui az első határon túli akadémia, mellyel együttműködési szerződést kötött a Ferencváros.

— Egy régi ismerősömtől hallottam, hogy Tóthfaluban van egy csoda. Az akadémián hetven focistát nevelnek, a lehetetlent valósítják meg, hiszen amikor az építkezéshez hozzákezdtek nagyon kevés pénz állt rendelkezésükre, most pedig meg lehet nézni, milyen szobáik, mennyire felszerelt termeik vannak. A tudásukat átadják az ittenieknek, hiszen ezen a vidéken rengeteg a tehetséges játékos, többen is innen indulva szép karriert futottak be, elég ha csak Kerekes Zsombor vagy Oláh Lóránt nevét említem. Az itteni fiataloknak is óriási lehetőség, hogy eljöhetnek a Fradiba játszani, és nekünk is, hogy belülről tudunk erősödni. A tóthfalui akadémiával kötött szerződés után szeretnénk továbbmenni Kárpátalja, Felvidék, Erdély felé, s az ottani akadémiákkal, klubokkal is együttműködnénk — emelte ki Kubatov.

Orosz Pál, a Ferencváros Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy hosszan tartó és gyümölcsöző kapcsolatot szeretnének kialakítani az akadémiával. A Fradi neves szakemberei rendszeresen látogatnák az akadémiát, segítséget nyújtanának az itteni munkához, a tehetséges játékosok pedig edzhetnének Magyarország legnépszerűbb egyesületében.

— Bizonyos összeget havonta átutalunk az akadémia számára. Az együttműködésből mi úgy tudunk profitálni, hogy a játékosokra előválasztási jogunk van, és bízom benne, lesz olyan játékos, aki nálunk fog majd játszani. A Ferencváros nagy múlttal rendelkező egyesület, jó úton haladunk, az új stadionunk is épül, s úgy gondolom, minden kisgyerek álma, hogy egy ilyen patinás klubban játszhasson — mondta Orosz.

Az akadémián a jelenleg rendelkezésre álló három pálya mellett egy műfüveset is szeretnének létesíteni. A tóthfalui Olimpia a 2013/2014-es idényben három generációval szerepelt: a pionírok, a serdülők és a felnőttek is a szabadkai körzeti ligában játszottak.

Az ünnepélyes aláíráson jelen volt Korsós Tamás, Magyarország szabadkai főkonzulja és Petar Bilić, Magyarkanizsa-Zenta-Ada községek labdarúgó-szövetségének elnöke is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..