home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Közös adventi gyertyagyújtás Zentán
(Tha)
2021.11.29.
LXXVI. évf. 47. szám
Közös adventi gyertyagyújtás Zentán

A zentai városháza oszlopcsarnokában elhelyezett adventi koszorún az első gyertyát Czegledi Rudolf polgármester gyújtotta meg.

A koszorún a három lila gyertya jelzi, hogy a bűnbánati időszakban vagyunk, a rózsaszín pedig arra utal, hogy van okunk az örvendezésre, mert az Úr közel van hozzánk. Advent első vasárnapján a hit gyertyája lobban lángra.

Az eseményen a zentai Délibáb Magyar Művelődési Egyesület tagjai Recskó Szabolcs művészeti vezetővel karácsonyváró dalokat énekeltek.

A karácsonyváró adventi programsorozatban hétről hétre énekegyüttesek, hagyományápolók, szavalók énekszóval, muzsikával, a magyar költészet legszebb ünnepi gondolataival teszik majd szebbé a karácsonyi várakozást.

A rendezvény szervezői Zenta Község Önkormányzata, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete és a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..