home 2024. szeptember 08., Adrienn napja
Online előfizetés
Közönségszavazás és Kamarafeszt
2024.06.18.
LXXIX. évf. 24. szám
Közönségszavazás és Kamarafeszt

A Zentai Magyar Kamaraszínház csapata a hétvégén lejátszotta az évad utolsó előadását. Ekkor derült ki az is, hogy a színészek közül a közönségtől ki kapta a legtöbb szavazatot.  

A közönség szavazatai alapján a Zentai Magyar Kamaraszínház legjobb színésze Verebes Judit, míg a legjobb vendégszínész László Judit volt a 2023/24-es évadban.

A Zentai Magyar Kamaraszínházban június 19-én kezdődik és 22-éig tart a második Kamarafeszt. A showcase fesztivált a Zentai Magyar Kamaraszínház és partnerszervezete, a Novem Színházi Szervezet valósítja meg, elsődleges célja pedig az, hogy a színház felkerüljön a szélesebb kulturális térképre. Tavaly zömében magyarországi kritikusok vettek részt a fesztiválon, idén már a hazaiak is nagyobb számban képviseltetik magukat.


László Judit és Verebes Judit a Handabasa, avagy a fátyol titkai című előadásban (A Zentai Magyar Kamaraszínház felvétele)

A Kamarafeszten hat előadást mutatnak be. Június 19-én a Hidegpróba című előadással indul a rendezvény, 20-án A. P. Csehov Sirály című darabja lesz műsoron. A hivatalos megnyitót a darab kezdete előtt tartják meg, 18.45 órakor a színház előcsarnokában.

A harmadik napon, június 21-én 16 órától A. P. Csehov – Kiss Csaba: De mi lett a nővel? című előadást, 19 órától pedig a Domonkos István művei alapján készült Szedjetek szét című produkciót hirdették meg. A fesztivál utolsó napján, június 22-én, 15 órától Petőfi Sándor János vitéz, majd 19 órától Görgey Gábor: Handabasa, avagy a fátyol titkai című előadás van műsoron.
A fesztivál ideje alatt minden délelőtt kerekasztal-beszélgetések zajlanak a színház udvarában, amelyeken a meghívott vendégek a társulattal az előző napon látott előadásokat vitatják meg.

Forrás: Pannon RTV, Zentai Magyar Kamaraszínház

Dévai Zoltán, a színház igazgatója és dr. Mezei Kinga, a társukat művészeti vezetője (A Pannon RTV felvétele)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..