home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Közmédiajavallat május 27-étől június 2-áig
(—)
2013.05.22.
LXVIII. évf. 21. szám
Közmédiajavallat május 27-étől június 2-áig

Novodomszky Éva heti ajánlója (Novodomszky Éva a Család-barát magazin műsorvezetője. Két gyerek mellett a tévénézésre nagyon ritkán jut ideje, így a műsorokat nagyon megválogatja. Lássuk a választását!)

Hétfőn (27-én) a Közbeszéd című műsorra hívom fel a figyelmet. Jóllehet, idő hiányában nem gyakran láttam az adást, de két olyan talpraesett kollégám vezeti, mint Jegyes-Tóth Kriszta és Süveges Gergő. Nagyon sokat dolgoztam velük, összeszedettségük, objektivitásuk és szakértelmük garanciát jelenthet a tévénézőknek is. A műsorból sok hétköznapi, hasznos információt tudhatunk meg (Duna 18.30).

Kedden (28-án), ha fenn tudok maradni, akkor a Vannak vidékek magyar ismeretterjesztő sorozatot kapcsolom be. Az epizód szűkebb hazámat: Gyula városát és a Körösök vidékét mutatja be. Szarvasról származom, sokszor magam is bejártam e csodálatos tájat. Mégis kíváncsi vagyok, mások hogyan látják, hogyan dolgozzák fel filmben az épített és természeti ritkaságot (Duna 24.00).

Szerdán (29-én) a Táncvarázs érdekel igazán. Gyerekkoromban gyakran jártam táncversenyekre. Én is tanultam ugyan táncolni, de jelentős előmenetelt nem mutattam fel. Barátnőimnek több szerencséjük volt, sokan a versenytáncig fejlődtek. Az ő versenyeikre jártam, a Savaria Táncverseny szakmai non plus ultraként él emlékeimben (Duna 9.25).

Csütörtökön (30-án) este a Kossuth rádiót kapcsolom be. A Rádiószínházban a Zazie a Metrón című rádiójátékra vagyok kíváncsi. Az adás Louis Malle 1960-ban bemutatott filmjét idézi bennem. Akkor nagyon tetszett, érdekel, hogy e gazdag képi világot hogyan lehet a hallgatóknak is bemutatni (21.32).

Tinédzserkorom kedvenc filmje a Hair volt, így péntekre (31-ére) e mozit ajánlom. Nem tudom, a mostani tizenéveseknek mond-e még valamit az akkori kor, de mindenképpen látniuk kell Milos Forman alkotását. Különös együttes állt benne össze: az amerikai fiatalok életét a vietnami háború árnyékolja be, s mindezt egy közép-európai rendező szemszögéből láthatjuk (M1 22.40).

Szombaton (1-jén) a kicsikre gondolunk, az M2-n a Mazsola és Tádé animációs filmet húztam alá. Nem véletlenül, gyermekkorom kedvenc meséje a Mazsola volt, s gyermekeimnek a régi könyvből töretlen lelkesedéssel mesélem Bálint Ágnes aranyos történeteit. Természetesen a meséket rejtő DVD-k is ott sorakoznak a polcokon (M2 9.20).

Vasárnapra (2-ára) mit is ajánlhatnék, mint a Család-barát hétvégét. Nem tudom, hogy ki lesz a műsor vendége, de a magazin mindig érdekes. Egy család életébe pillanthatunk be, s amíg a szereplők érdekes történeteket mesélnek, addig a konyhában finomságok készülnek. A műsort sok zene színesíti (M1 6.55).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..