home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat szeptember 25-étől október 1-jéig
MTVA
2017.09.24.
LXXII. évf. 38. szám
Közmédia-javallat szeptember 25-étől október 1-jéig

Nagy Gábor heti ajánlója

Nagy Gábor a Duna Médiaszolgáltató Zrt. Vallási Főszerkesztőségében a televíziós műsorok szerkesztőjeként dolgozik. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem bölcsészkarának diplomájával a zsebében hat éve lépte át a közmédia küszöbét.

 

Hétfőn (szeptember 25-én) kora délután a Krisztus közöttünk című görög- katolikus műsorra hívnám fel a figyelmet. A hallgatók a félórában a népes magyar egyház életébe pillanthatnak be Kondás Sándor szerkesztésében. Az atya régóta népszerű alakja a közmédia vallási műsorainak, a nézők már a rendszerváltás előtt megismerhették. (Kossuth rádió, 13.30)

A családban sokat nézzük az Univerzum adását. Kedden (szeptember 26-án) a víz rejtélye a témája, mely igen aktuális, hiszen a Föld vízkészlete véges, és meg kellene becsülnünk ezt a pótolhatatlan értéket. (M5, 20.10)

Kun Miklós műsorát, A rejtélyes XX. századot nagyon szeretem. A műsorvezető egyedi stílusa lebilincselő, a szerkesztés informatív, s általa más nézőpontból látjuk az elmúlt évszázadot, ismeretlen információk birtokába jutunk. Különösen a fiatalabb generáció számára lehet érdekes, mivel ezt a kort minden bizonnyal csak a tankönyvekből vagy a családi elbeszélésekből ismerhetik. (Szerda, szeptember 27-e, Duna, 23.30)

A Tanúim lesztek című műsor a katolikus egyház félórája. Az egy héten kétszer sugárzott adás a legnagyobb vallási közösség ünnepeit, mindennapjait mutatja be. Hírek, riportok, tudósítások, valamint az aktuális evangélium és szentlecke hangzik el az igényes összeállításban. (Csütörtök, szeptember 28-a, Kossuth rádió, 13.30)

Péntekre (szeptember 30-ára) két zenei műsort ajánlok. Dvořak Stabat materje igazi komolyzenei és lelki élmény, ráadásul autentikus zenei előadásban, hiszen egy Prágában rögzített felvételről beszélünk (Bartók rádió, 19.35). A John Abercrombie amerikai dzsesszgitárosról szóló összeállítás a nemrégiben elhunyt kiváló zenészre emlékezik saját szerzeményeinek felidézésével. (Bartók rádió, 23.00)

A csaknem fél évszázada alakult Kaláka együttest azért kedvelem, mert zenéjében megjelennek a népi motívumok, a hangszerelés modern, ráadásul a humor is fontos szerephez jut (szombat, szeptember 30-a, Kossuth rádió, 8.28). A nosztalgiázók Jávor Pál filmjét nézhetik meg. A Fizessen nagysád! 1937-ben készült, és Jávoron kívül olyan kiváló színészek vitték sikerre, mint Muráti Lili és Kabos Gyula. (Duna World, 11.40)

Az Isten kezében vasárnap (október 1-jén) kerül adásba. Az ökumenikus műsorban számos portré alapozza meg az ünnepnap hangulatát. Igehirdetők, keresztény családok tagjai, tanúságtevők szólalnak meg, a megosztott gondolataik pedig a hívők és az istenkereső emberek számára egyaránt értékesek. (Duna, 8.35)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..