Közmédia-javallat szeptember 15-étől 21-éig

Közmédia-javallat szeptember 15-étől 21-éig

Üveges Zoltán heti ajánlója — Üveges Zoltán főállásban az Országos Meteorológiai Szolgálatnál dolgozik veszélyjelző és repülésmeteorológusként. A nézők 2011 novembere óta tekinthetik meg időjárás-jelentéseit a képernyőn.

Hétfőre (szeptember 15-ére) magunkat és szakmánkat ajánlom figyelmükbe. A nagy érdeklődésnek örvendő Időjárás-jelentés napról napra változatos beszédtémát nyújt az embereknek. Jóslataink általában beválnak, nyáron és a téli időszakban azonban néha mi is tévedhetünk. A nagy melegben kiszámíthatatlanok a zivatarok, a hideg évszakban pedig a hóelőrejelzés borzolhatja a közvélemény kedélyét. (Duna, 18.30)

Kedden (szeptember 16-án) az Őrjárat az égen című magyar tévéfilmsorozattal nosztalgiázhatunk (Duna, 11.05), vagy Az életmentő – Semmelweis Ignác igaz története című magyar dokumentumfilmre kapcsolhatunk. A híres tudósról sokszor esik szó, noha valójában keveset tudunk róla. Érdeklődéssel olvastam életútját, harcát a kórházi higiéniáért. Felfedezései — melyek akkoriban közönybe fulladtak — megelőzték korát, napjainkban azonban látjuk igazi értéküket. (Duna World, 17.25)

Szerdán (szeptember 17-én) a Kevés pénzzel Európában spanyol filmszéria Berlinben játszódó epizódját láthatjuk. Barátaim gyakran mesélnek a tradíció és a dizájn városáról, melyben a hagyományos német pontosság az építészetben és a közlekedésben is tapasztalható. Még soha nem voltam a német metropolisban, de úti céljaim között szerepel. (Duna, 16.00)

A Szívtipró Gimi ausztrál tévéfilmsorozatot még a 90-es évek közepén, gimnazistakoromban követtem. Az akkori magyarországi viszonyoktól nagyon eltért az ötödik kontinens fiataljainak élete. Ha csütörtökön (szeptember 18-án) nézni fogom, azt figyelem majd, hogy e két világ mennyire különbözik egymástól. (M1, 23.55)

A pénteki (szeptember 19-ei) tévénézést kedvenc krimisorozatommal, a Columbóval zárom. A főszereplő, Peter Falk minden epizódban zseniálisat alakít, s nagyon jól illik hozzá Szabó Gyula hangja. A séma minden alkalommal ugyanaz: a hadnagy akár tucatszor is visszamegy a tett színhelyére, s a bűnelkövetőt bosszantja. Az Egy pillanat, uram! kifejezés immár klasszikussá vált. (Duna, 21.20)

A szombat (szeptember 20-a) legyen a szórakozásé! Nagyon szeretem a paródiákat, jómagam is gyakran figyelem az emberek viselkedését. Ugyanezt teszi a Bagi—Nacsa-humoristapáros is, mely a közéleti személyiségeket, hírességeket figurázza ki. (Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán, M1, 20.20)

Sajnos nem tudok főzni, inkább csak amolyan elméleti szakács vagyok. Talán ezért nézem gyakran Borbás Marcsi műsorát, a Gasztroangyalt. Azonkívül, hogy az ország rejtett zugaiba kalauzol bennünket, ötleteket ad, és pazar lakomáival vizuális élményt is nyújt. (Vasárnap, szeptember 21-e, Duna World, 21.15)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Mozaik rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Közmédia-javallat szeptember 15-étől 21-éig
Mozaik
  • Csermák Zoltán
  • 2019.09.18.
  • LXXIV. évfolyam 37. szám
Közmédia-javallat szeptember 15-étől 21-éig
Mozaik
  • Csermák Zoltán
  • 2019.07.11.
  • LXXIV. évfolyam 28. szám
Facebook

Támogatóink