home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat szeptember 14-étől 20-áig
MTVA
2015.09.13.
LXX. évf. 36. szám
Közmédia-javallat szeptember 14-étől 20-áig

Csizmadia Anna heti ajánlója — A kupuszinai Csizmadia Anna 2012-ben a Fölszállott a páva szólóének és -hangszer kategóriájában állhatott a dobogó legfelső fokára. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzős hallgatóját 2014-ben Junior Prima díjjal tüntették ki.

A népdalok szeretetét a családomtól örököltem, főként édesanyámnak köszönhetek sokat, aki gyakran énekelt nekem. Nagymamámnak és édesapámnak is szép hangja van, ezért otthon gyakran énekeltünk együtt is. Mindmáig tanítanak, az életre készítenek fel, ezért nagyon hálás vagyok nekik. E gondolatok jegyében hétfőn (szeptember 14-én) a Család-barát magazinra hívom fel a figyelmüket. (Duna, 10.00)

Baráti Kristóf pályáját érdeklődéssel követem, és kiváló hegedűművésznek tartom. A MüpArt Classic műsorban kedden (szeptember 15-én) az ő koncertjét hallhatjuk. Fontos, hogy az emberek gyakran hallgassanak klasszikus zenét, melynek lefekvés előtti élvezete szépen zárja le a napot és megnyugtatja az idegeket. (Duna, 22.50)

2013-ban a Maradj talpon! néptáncosokkal, népzenészekkel készült különkiadásában magam is részt vehettem, és nagyon élveztem a felvétel hangulatát. Az adás különlegessége az volt, hogy mindannyian népviseletben szerepeltünk, így a lepottyanásnál a szoknya a nyakunkba került. (Szerda, szeptember 16-a, Duna, 19.30)

Kétszer voltam vendég Fábry műsorában is, melynek szintén különleges légköre van. Sándor — amellett, hogy érdekes embereket mutat be — arra is ügyel, hogy hűen közvetítse nemzetünk fontos értékeit. (Csütörtök, szeptember 17-e, 20.30)

Mi mást is ajánlhatnék péntekre (szeptember 18-ára), mint a Fölszállott a páva salgótarjáni, 3. területi válogatóját. Úgy vélem, a Páva az utolsó évtizedek legfontosabb műsora, jelentős küldetése van, melyet maradéktalanul teljesít is. A kultúránk megőrzésében most a kis pávások következnek, és magam is izgatottan várom fellépésüket. Boldog vagyok, hogy részese lehetek e versenynek, mivel két kis növendékem — a Bukrok énekkettős — is megmérettetik. (Duna, 20.30)

A Gasztroangyalban — amellett, hogy egy táj jellegzetes ételeit ismerhetjük meg — a műsorvezető egy-egy vidék történelmébe, kultúrájába is elkalauzol bennünket. Az izgalmas műsorban Marcsi minden egyes mondatából a hazaszeretet sugárzik. (Szombat, szeptember 19-e, Duna, 17.00)

Lovas nemzet vagyunk, s a Nemzeti vágtából vasárnap (szeptember 20-án) kiderül, hogy a Kárpát-medence melyik területéről érkezett a legjobb lovas és ló. Mindezt csodálatos környezetben, a Hősök terén élvezhetjük. (Duna, 15.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..