home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat október 27-étől november 2-áig
MTVA
2014.10.21.
LXIX. évf. 43. szám
Közmédia-javallat október 27-étől november 2-áig

Czifra Szilvia heti ajánlója — Czifra Szilvia az ezredfordulón lépte át először a Magyar Rádió küszöbét munkatársként. A hallgatók a nevét leginkább a magazinműsorokból ismerik. Szilvia szívének — noha ízig-vérig pesti — a Hajnal-Táj, a vidék magazinja a legkedvesebb.

A Virágzó Magyarországot azért kedvelem, mert Kossuth rádiós profilomhoz, a vidékjáráshoz, a vidéki Magyarországhoz kapcsolódik. Nagyon szeretem azokat a sorozatokat, amelyek népszerűsítő formában mutatják be az országot. (Hétfő, október 27-e, Duna, 9.05)

Keddre (október 28-ára) egy klasszikust, A revizort jelelöltem meg. Gogol és az orosz irodalom egyik legnépszerűbb művét a Csíki Játékszín művészeinek előadásában láthatjuk. Mindenképpen megnézem, mivel a Vörösmarty Gimnázium drámatagozatán végeztem, s a színházművészet nagyon közel áll hozzám. Másrészt férjem partiumi, így a csíkszeredaiak produkciója őt is és engem is nagyon érdekel. (Duna, 23.30)

Műsoraimban nagyon sokat foglalkoztam állatvédelmi témákkal, egyszer még kitüntetésben is részesültem állatvédő tevékenységemért. Otthon egy tündéri tacskóm is van, ezért a szerdai (október 29-ei) kínálatból a Veszélyeztetett állatokra hívom fel a figyelmet. (Duna, 9.40)

A csütörtököt (október 30-át) kezdjük a Hajnal-Tájjal! Jómagam is sokszor ébresztettem a hallgatókat határon innen és túl. Nagyon szeretem az összeállítást, minden — a vidékhez és a határon túli területekhez is kapcsolódó — érdekes, izgalmas információt megtudhat belőle a korán kelő. (Kossuth rádió, 5.11—6.00)

Pénteki (október 31-ei) választásom a szívem másik csücske: a délelőtti Napközben. Megszámlálhatatlan műsorát vezettem, nagyon jól ismerem a csapatot. A hét utolsó munkanapján a kiskerttulajdonosok Bozsik gazdától kaphatnak hasznos információkat. (Kossuth rádió, 9.00—10.00)

Ezen a héten a Szombat délelőtt rövidebb ugyan, de aki szereti az igazán szép, emberi történeteket, az semmiképpen se hagyja ki. Jó hallani, hogy emberek segítenek egymáson, s a többi közt sok helyi közösség példaértékű kezdeményezése is követőkre találhat. (Szombat, november 1-je, Kossuth rádió, 11.00)

Vasárnapi (november 2-ai) választásom a halottak napjához kapcsolódik. Charpentier Grand Office des Morts művének magyar megfelelője A holtak szolgálata. A nagy francia szerző több alkotását gyűjti csokorba e címen a barokk zene egyik legismertebb előadója, a Les Arts Florissants együttes. (Bartók rádió, 9.30)

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..