home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat október 20-ától 26-áig
MTVA
2014.10.14.
LXIX. évf. 42. szám
Közmédia-javallat október 20-ától 26-áig

Buda Márton heti ajánlója — Buda Márton hetedik éve tolja a közmédia szekerét. Végigjárta a rádiózás ranglétráját, népszerű műsorát, a Talpra magyart három éve vezeti. Feleségével Diósdon él, három gyermek édesapja.

Hétfőre (október 20-ára) A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának hangversenyét ajánlom, a műsoron Sosztakovics és Sztravinszkij egy-egy népszerű műve szerepel. Választásomat az is motiválja, hogy évente legalább egyszer, a Szimfonik Live kapcsán a Petőfi rádió és a szimfonikusok élete összefonódik. A rockzenekarok és a klasszikuszenei együttes örömzenélését négy éve kezdtük el. A koncertek páratlan hangulatát az idén Kolozsvár közönsége is megismerhette. (Duna, 0.20)

A keddi (október 21-ei) programból a Békéscsaba—Siófok-nőikézilabda-mérkőzésre hívom fel a figyelmet. A találkozó azért is fontos, mert a szövetségi kapitány — a decemberi, közös rendezésű horvát—magyar Európa-bajnokság közeledtével — árgus szemekkel figyeli a hölgyek játékát. A felkészülési mérkőzések jól sikerültek, tehát: hajrá, magyar lányok! (Duna, 19.00)

Szerdára (október 22-ére) a Kevés pénzzel Európában sorozatot karikáztam be. Bevallom, szeretek utazni. Fiatalabb koromban Franciaország volt a kedvencem: amikor a Vidiben fociztam, többször jártam Saint-Gironsban. Feleségemmel is sokszor kelünk útra. A mostani kedvenc Olaszország és Róma. (Duna, 15.55)

Nemzeti ünnepünkön, csütörtökön (október 23-án) először a katonai tiszteletadás közvetítésére kapcsolok. Talán nosztalgiából. Én már nem voltam katona, de érdekel a ceremónia. (M1, 9.00) Ezután Dargay Attila klasszikussá vált rajzfilmjét, a Lúdas Matyit sokadszorra nézem meg: ez egy olyan mozi, amelyet egyszerűen nem lehet megunni. (M1, 10.45)

A pénteki (október 24-ei) kínálatból a saját műsoromat emelném ki. A Talpra magyar — reggel a Petőfi rádióval négyórás adásfolyamában a friss hírekre, az új zenére helyezzük a hangsúlyt. Emiatt nehezebb ugyan előre tervezni, csupán egy-két nappal a műsor előtt áll össze a reggel. A spontaneitás fontos szerepet kap, és rugalmasan tudunk reagálni a világ történéseire. (Petőfi rádió, 6.00—10.00)

A szombat (október 25-e) legyen a kikapcsolódásé! Whoopi Goldberg szenzációs filmjén, az Apácashow-n nem fog az idő, ennél talán csak a második része a jobb. Ne feledjük, a film ’92-ben készült, de a dalok még mindig „ülnek” és „ütnek”. (M1, 21.45)

Vasárnap (október 26-án) repülőre ülök. A Fapad vadonatúj magyar sitcom, s az első három részén már nagyon jól szórakoztam. Szívesen megnéznék egyszerre két részt is: magyar filmmel kapcsolatban ilyet már régen éreztem. (M1, 18.55)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..