home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat október 13-ától 19-éig
MTVA
2014.10.08.
LXIX. évf. 41. szám
Közmédia-javallat október 13-ától 19-éig

Cs. Tóth Eszter heti ajánlója — Cs. Tóth Eszter már tizenkilenc évesen belecsöppent a televíziózás világába. Öt évig dolgozott a méltán közkedvelt Panoráma és egyéb külpolitikai műsorok felvételvezetőjeként, majd 1996-tól a Duna TV-ben több területen is tevékenykedett. A közmédia egyesítése óta a közönségszolgálat vezetőjeként látja el munkáját. Bevallása szerint alábbi ajánlóját a nézőktől, hallgatóktól kapott ötletek is inspirálták.

Minden reggel a Talpra, magyar! című műsorra ébredek, ezért elsőként ezt ajánlanám a kedves olvasóknak. A változatos, sokrétű zenei anyagon kívül hallhatunk híreket, időjárás-jelentést, beszélgetéseket, különféle információkat, melyeket nemcsak fekve, hanem talpon állva is érdemes hallgatni. (Petőfi rádió, hétfőtől péntekig, 6.03-tól)

Hétfőre (október 13-ára) a Megtörtént bűnügyek első részét (Száraz Martini) ajánlom. A magyar krimisorozat minden epizódja egy-egy önálló sztori, mely megtörtént bűnesetet dolgoz fel, remek forgatókönyvvel és szereposztással. Ebben a részben a régiségeket és az ékszereket gyűjtő Tamás doktort holtan találják dolgozószobájában. Valaki meggyilkolja Tausz Albert sírkőfaragót is, ráadásul a gyilkosságokat ugyanazzal a pisztollyal követték el. Izgalmas percekre számíthatunk!  (Duna, 19.35)

A keddi (október 14-ei) kínálatból a Múzeumtúra – francia módra keltette fel a figyelmem. Az adott rész a Saint Germain des Prés egyik legszebb szállodáját, a Lutetiát mutatja be (Duna, 16.00). Estére a Hazajárót ajánlom, benne a Kelemen-havasokról szóló félórás kisfilmmel. (Duna World, 19.30)

A Magyar elsők minden részéből csak tanulni lehet. Szerdán (október 15-én) az első védett állatokkal ismerkedhetünk meg. (Duna, 9.10) Délutánra spanyol sorozatot ajánlok, címe: Kevés pénzzel Európában. Ebben a részben Lisszabon nevezetességeit, éttermeit, olcsó szálláshelyeit mutatják be egy helyi idegenvezető segítségével. (Duna, 15.55)

Csütörtökön (október 16-án) egy szép kisfilm tekinthető meg A tihanyi bencés apátság címmel (M1, 14.00), míg a Dunán a Voyager — A múlt titkai és legendái című sorozatban ismét a régmúlt misztériumait kutatják fel — ezúttal Washingtonban. (Duna, 15.00)

Péntekre (október 17-ére) is két érdekfeszítő műsort találtam. Ezen a napon jelentkezik a közmédia új, komolyzenei tehetségkutató műsora, a Virtuózok (M1, 20.20). Ezután a világ egyik legismertebb focistájáról, az isteni Diegóról láthatunk lebilincselő mozit Maradona – Kusturica filmje címmel. (M1, 22.55)

Egy méltán népszerű játék tizenöt év után szombaton (október 18-án) este ismét útjára indul. Ez a Játék határok nélkül, 2014, melyben négy kontinens versenyzői küzdenek meg mókás, de embert próbáló versenyekben. (M1, 20.20)

Vasárnap (október 19-e) este két filmre hívom fel a figyelmet. Az egyik az American Graffiti George Lucas rendezésében, mely alkotás a hatvanas évek amerikai fiataljairól szól. Tele van szebbnél szebb autókkal és jobbnál jobb zenével (Duna, 20.55). Aki pedig később sem lesz álmos, az feltétlenül nézze meg a megunhatatlan Sörgyári capriccio című csehszlovák filmszatírát, Jiří Menzel alkotását. (M1, 0.20)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..