home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat október 12-étől 18-áig
MTVA
2015.10.11.
LXX. évf. 40. szám
Közmédia-javallat október 12-étől 18-áig

Lukács Gabriella heti ajánlója — Lukács Gabriella rendező a Duna Televízió „gyermekének” tartja magát. A Nemzet Televíziójának hőskorában, 1997-ben lépte át az intézmény kapuját. A Fölszállott a páva nyolc területi válogatófilmje az ő keze munkáját dicséri, a döntőkben a portréfilmek és a háttérmunkák várnak rá.

Az újrainduló Maradj talpon! rendezésébe engem is bevontak. A 400. adásához közeledő műsor műfaját tekintve új feladat számomra, a felvétel alatt — akárcsak a nézők — én is „játékban vagyok”. Ami jellemzi: jó kérdések, jó játékmester (Gundel Takács Gábor) és színvonal. (Hétfő, október 12-e, Duna, 19.30)

Úgy látszik, rohanó világunkban az embereknek nincs idejük televíziót nézni, és általában a kultúrára is kevesebb időt szánnak. A naponta jelentkező Cafe Budapest mindenkit kiválóan eligazít a programokat illetően, és ha a valóságban valamiről lemaradunk, a tévéből megtudhatjuk, mi is történik a kultúra területén. (Kedd, október 13-a, Duna, 22.40)

Szerdán (október 14-én) is folytassuk a kedden megkezdett témát! Az Aranymetszés már bővebben foglalkozik a kulturális élettel, és talán mindenkinek szakítania kellene rá heti egy órát, hogy képet alkothasson például a XXI. századi kortárs irodalomról, gazdag zenei és színházi életünkről. (Duna, 22.55)

A csütörtöki (október 15-ei) kínálatból a Népzene — újragombolva című műsorra hívom fel a figyelmet. Szerencsére a zenei életünknek az új évezredben is vannak olyan kiváló egyéniségei, akik méltón képviselik itthon és a világban is a magyar népzenei kultúrát. Ilyen művész például a műsor szereplője, a rendkívül sokrétű és a más műfajokban is kalandozó Balogh Kálmán, akit bármikor szívesen hallgatok. (Bartók rádió, 14.30)

Biztos elfogult vagyok, de a pénteki (október 16-ai) műsorok közül természetesen a Fölszállott a pávát ajánlom a nézőknek. A vetélkedő harmadik évadjában a gyerekeké a főszerep. Kultúra és hagyomány, értékeink őrzése és mentése — e felnőttgondolatok mellé csodálatos gyermeki világ társul, a színpadon bemutatott produkciók pedig hol mosolyt, hol könnyet csalnak a szemembe, az adás készítése közben is. (Duna, 20.30)

A Gasztroangyal az egyik olyan műsor, amely nemcsak gasztronómiáról szól, hanem embereket is bemutat, érdekes történeteket dolgoz fel. Marcsi mindenkivel megtalálja a közös hangot, és amikor beszélget, magamat képzelem a helyébe egy kicsit. (Szombat, október 17-e, Duna, 17.00)

A riport- és a dokumentumfilm műfaja napjainkban már nehezen köti le a tévénézők figyelmét. A Szerelmes földrajz kivétel ez alól — egyúttal kivételes is. Mindig szívesen megnézem, akár éjjel is. Az adásban a nagyon jó érzékkel kiválasztott, értékes, érdekes emberek életének egy-egy helyszíne elevenedik meg. (Vasárnap, október 18-a, Duna, 3.20)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..