home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat november 3-ától 9-éig
MTVA
2014.10.28.
LXIX. évf. 44. szám
Közmédia-javallat november 3-ától 9-éig

Ifj. Tóth György heti ajánlója — Ifjabb Tóth György 1976 óta dolgozik a rádióban. Az ifjabb megnevezést az édesapja iránti tiszteletből viseli, aki a Magyar Televízióban dolgozott.

A hétfőt (november 3-át) egy nagyon szórakoztató filmsorozattal, a Don Matteóval kezdem. Imádom az olasz filmeket, Olaszországot, nagyon szeretem a főszereplőt, Terence Hillt és ezt a szériát is. Minden résznek egyedi a hangulata, a nyomozó atya a rendőröket megszégyenítő sikereit nagy szeretettel, emberséggel éri el. A képernyőt nézve odaképzelem magam az umbriai kisváros, Gubbio főterére, zegzugos utcáiba. (Duna, 20.35)

A keddi (november 4-ei) kínálatból a Múzeumtúra — francia módra című francia ismeretterjesztő-sorozatot ajánlom mindenkinek. Aki már járt Párizsban, az biztosan megérti a választásomat. Érezheti azt az egyedi hangulatot, amely a város patinás vendéglátóhelyeit híressé tette. Persze a betérőt kellemetlen meglepetés is érheti, főleg fizetésnél: a francia főváros kávéházainak árai meglehetősen borsosak. (Duna, 16.00)

Szerdán (november 5-én) egy kicsit nosztalgiázok, és A templomos lovagok kincsére hívnám fel a figyelmet. Gyermekkorom kedves sorozatát most is szívesen megnézem: a néző kevés erőszakkal és sok szellemmel, humorral találkozhat. (Duna, 14.35)

Boldog vagyok, hogy végre egy olyan nemes vetélkedő is megszületett, amely nem lefelé „húzza” a tévénézőt, hanem felemeli. Ilyen a pénteki (november 7-ei) Virtuózok, melyben fiatal tehetségek mutathatják meg, hogyan bánnak a hangszerükkel. A verseny ráadásul némi izgalmat is tartogat számunkra. (M1, 20.20)

Maradjunk továbbra is a pénteknél! Kapcsoljuk be a rádiót, s hallgassuk meg Milne: Micimackó kuckóját. Talán meglepő, de én mindmáig odavagyok a mesékért és e történetért is. Karinthy fordítását Eszenyi Enikő szuggesztíven tolmácsolja, gyermeknek és felnőttnek egyaránt ajánlom. (Kossuth rádió, 19.30)

Bevallom, nem szeretem tévén nézni a Forma—1 száguldásait: a kamera csal, a járművek lassúnak tűnnek, és a közvetítés nem adja át a helyszín hangulatát. Magam is átéltem a dübörgést, az illatokat, amikor az első magyarországi verseny közvetítésében tevékenyen részt vehettem. Természetesen nem akarom elrettenteni a nézőket, hiszen Brazíliába eljutni csak keveseknek adatik meg. (Szombat, november 8-a, M1, 16.45)

Vasárnap (november 9-én) hazabeszélek, és a Vasárnapi újságra hívom fel a figyelmet. Ha tehetik, kapcsolják be a rádiót, mert aktuális politikai, nemzetpolitikai és kulturális témákkal várjuk önöket! (Kossuth rádió, 6.00)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..