Közmédia-javallat november 24-étől 30-áig

Közmédia-javallat november 24-étől 30-áig

Radványi Dorottya heti ajánlója — Radványi Dorottya három évtizede dolgozik a média világában. A szerkesztő-műsorvezetővel legtöbbször a Kívánságkosár és a Hogy volt?! című magazinműsorban találkozhatnak a nézők. Ebben az évben az Ybl bicentenáriumi ünnepséghez kötődő 21 részes műsorsorozatban is jelentős szerepet vállal.

Hétfőn (november 24-én) késő este az Illényi Katica és testvérei című műsorban nem csak a kimagasló tehetségű művésznő játékában gyönyörködhetünk: a 2011. évi felvételen három testvérével lép a Művészetek Palotájának színpadára. Ne hagyjuk ki! (Duna, 0.50)

A keddet (november 25-ét) a Verssel zárom. A versmondás napjainkban reneszánszát éli. Egy tehetséges, új költőgeneráció szárnybontogatásának lehetünk tanúi, így fontos, hogy minél több antológiát vegyünk mi is a kezünkbe. A közmédia is sokat tehet és tesz is a klasszikus, illetve a kortárs költészet népszerűsítéséért. (Duna, 1.00)

Maradjunk még ennél a napnál, és hallgassuk meg az Arcvonások-sorozatban Wacha Imrét! Televíziós pályám kezdetén ő oktatta a rádiós munkatársakat. A nyelvész-beszédtanárnak nagy tisztelője vagyok, tanácsára felvételiztem rádióbemondónak, mégpedig sikerrel. Utólag is köszönöm neki. (Kossuth rádió, 14.05)

Szerdán (november 26-án) „hazai vizekre” evezek, és a Kívánságkosár című programot ajánlom, melyet nagyon szeretnek a nézők, hiszen részesei lehetnek a szerkesztésében — élő adásban oszthatják meg velünk gondolataikat. A kívánságok teljesítésén kívül fontos hivatása is van: ráirányítja a figyelmet az arra érdemes kulturális eseményekre. (Duna, 12.25)

Gyermekkorom óta szeretem a komolyzenét: a Kodály-módszeren nőttem fel, és egykoron az Operaházban is statisztáltam. Ezért gyakran bekapcsolom a Bartók rádiót, s ezt teszem csütörtökön (november 27-én) is, amikor a Zeneakadémia nagyterméből közvetített Bartók III. zongoraversenyét hallgathatom meg. A szólista Farkas Gábor, a MÁV-szimfonikusokat pedig Takács-Nagy Gábor vezényli. (19.05)

A pénteket (november 28-át) is folytassuk a klasszikus zenével! Nem is választhatok mást, mint a Virtuózokat. A másfél óra alatt kiemelkedő tehetségű versenyzőknek szurkolhatunk, és büszkék lehetünk rá, hogy az ország tele van kiváló képességű zenészekkel. A műsor izgalmas és szerethető, alig tudunk dönteni a sok talentum között. Élvezet hallgatni a játékukat és a zsűrit is. (M1, 20.20)

Úgy tűnik, a héten a késői műsorokra voksolok. Szombaton (november 29-én) az Éjszakai Rádiószínház előadásában Balzac Elveszett illúziók című könyvének rádióváltozatába kapcsolódhatunk be. A főszerepet Kozák András alakítja. Kiváló színész volt, pazar szereposztásban csodálhatjuk meg a hangját. (Kossuth rádió, 1.03)

A vasárnap (november 30-a) délutáni kínálatból a Hogy volt?! című műsorra hívom fel a figyelmüket. Az egyórás emlékezés tartalmas és igényes kikapcsolódást ígér. Jeles színészeink életpályáját mutatjuk be, melyhez a közmédia gazdag archívuma nyújtja a hátteret. (Duna, 14.55)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Mozaik rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!

E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Közmédia-javallat november 24-étől 30-áig
Mozaik
  • Csermák Zoltán
  • 2019.09.18.
  • LXXIV. évfolyam 37. szám
Közmédia-javallat november 24-étől 30-áig
Mozaik
  • Csermák Zoltán
  • 2019.07.11.
  • LXXIV. évfolyam 28. szám
Facebook

Támogatóink