home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat november 21-étől 27-éig
MTVA
2016.11.20.
LXXI. évf. 46. szám
Közmédia-javallat november 21-étől 27-éig

Szerdahelyi Csongor heti ajánlója — Szerdahelyi Csongor újságíró pályafutása a katolikus és az egyházi média világához kötődik. Jelenleg a Ferences Sajtóközpont igazgatója, és a Horizont adásában hetente hallható.

Hétfőn (november 21-én) kora délután meghallgatom Krisztus közöttünk címmel a görögkatolikus egyház félóráját. A műsor szerkesztője Kondás Sándor nagycsaládos ember, aki egyúttal egy vidám, mély érzésű görögkatolikus lelkész, és professzionális újságíróként is megállja a helyét a média világában. A közelmúltban megrendezett kiváló hangulatú összejövetelnek, a Sajtóapostolok országos találkozójának ő volt a házigazdája Nyíregyházán. (Kossuth rádió, 13.30)

A francia ismeretterjesztő filmek mindig nagyon informatívak, s ez Cousteau kapitány filmjeire kiváltképp igaz. A nagy természetvédőt kedden (november 22-én) felfedezőútjára kísérhetjük el. A mozi képi világa csodálatos, minden korosztálynak élményszerű. (M5, 14.05)

Szerdán (november 23-án) a déli Krónika előtti félórában lesz hallható a Kossuth rádión a Vendég a háznál, gyerekekről felnőtteknek. A műsor szerkesztő-műsorvezetője Keresztes Ilona, s az adás minden családos embernek, fiatalabb, idősebb szülőnek nagyon sok megfontolandó tanácsot közvetít. Szép életpéldákat látunk, miért érdemes kitartani a párunk mellett, és gyermekeinket úgy „szeretgetni”, hogy az életben is megállják a helyüket. (11.32)

A Dankó rádióban délután hallható a Tudod-e még az én nótámat összeállítás. Csütörtökön (november 24-én) Ányos Laci dalaiból válogat a szerkesztő. A műsorban olyan világot hoznak vissza, amelyről édesapám és nagyapám jut eszembe. A magyar nóták a magyar kultúra fontos részei, s a Dankó rádiónak nagy a szerepe abban, hogy ez az elfeledett műfaj visszakerül a köztudatba. (17.04)

Pénteken (november 25-én) a nagyobb gyerekek ugyan még iskolában vannak, de a kisebbek talán megnézhetik az M3 gyermekműsorait. Két filmet, a csehszlovák Kisvakondot és a magyar Vizipók-csodapókot is bátran ajánlhatom, mert egyik sem „gagyi”, mondanivalójuk mindig épületes. (10.50, 10.55)

Szombatra (november 26-ára) a Horizontot ajánlom a hallgatók figyelmébe. A műsort Erdei Krisztiánnal együtt vezetjük a Kossuth rádión, s a műsor különlegessége, hogy a félórában az egész világot körbejárjuk. Mindig egy konkrét témát beszélünk meg, és Japán, Ausztrália, Argentína, illetve európai országok magyarjai is hozzászólnak. A nyilatkozó hazánkfiai papok, misszionáriusok, s olyan gondolatokat osztanak meg, amelyek számunkra s a hallgatóknak is értékesek. (12.30)

A reformáció ünnepe után járunk, egyúttal elkezdődött a reformáció 500. esztendeje. Így vasárnapra (november 27-ére) a soproni evangélikus istentisztelet közvetítését választom. A keresztények közösen emlékeznek mindarra, ami összeköti őket. (Kossuth rádió, 10.40)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..