home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat november 2-ától 8-áig
MTVA
2015.11.01.
LXX. évf. 43. szám
Közmédia-javallat november 2-ától 8-áig

Erdős Géza heti ajánlója — Erdős Géza, a Duna Médiaszolgáltató Zrt. sportfőszerkesztője két évtizede jegyezte el magát a televíziózással. Munkájának él, szeret izgalmas műsorokat készíteni. Büszke rá, hogy széles körben népszerűsítheti a sportot, és maga is jó példával jár elöl: a vitorlázás szerelmese.

Al Ghaoui Hesna számos műsorát láttam, és izgalommal hallgattam előadóként is. Megszállott televíziós és karizmatikus egyéniség. Korábban több alkalommal a saját biztonságát is kockáztatta egy-egy jó riportért, és minden témaválasztása azt bizonyítja, hogy vérbeli újságíró. (Hétfő, november 2-a, Bábel — Hesnával a világ, Duna, 22.20)

Nem vagyok nagy séf — inkább rám szoktak főzni —, de egy biztos: szeretek jóízűen enni. Az egyedi, különleges ételeket kedvelem, így a keddi (november 3-ai) műsorból Jamie 15 perces kajáira esik a választásom. Részt vettem egy előadásán is, így bátran állítom: nem csupán a képernyőn, hanem a valóságban is magával ragadó egyéniség, főzőműsora pedig egyúttal show is. (Duna, 12.50)

Fanyar humorban és szatírában a közmédia egyik legjobb műsora a Munkaügyek — IrReality show. Aki szereti ezt a stílust, annak a félóra igazi felüdülés. (Szerda, november 4-e, Duna, 21.25)

Bizonyos műsorokat azért kedvelünk, mert életünk egy-egy korszakára emlékeztetnek. A Família Kft. a húszas éveimet hozza vissza: a tanulást, a rengeteg sportot és a sok utazást. (Csütörtök, november 5-e, M3, 16.30)

Pénteken (november 6-án) Göncz Árpád köztársasági elnöknek adják meg a végtisztességet, a szertartást a közmédia közvetíti. Ő olyan politikus volt, akire mindenki felnézhetett. Jó szívvel emlékezem beszédeire, türelmére, nyugalmára. Emberi nagyságát tükrözi, hogy ép ésszel bírta ki a börtönök megaláztatását, nem roppant össze, és végül sikeres íróvá és politikussá vált. (Duna, 15.00)

Mint sportfőszerkesztő bizonyára elfogult vagyok az M4-gyel, hiszen szombatra (november 7-ére) ezt a csatornát ajánlom. Talán nem szerénytelenség kijelenteni, hogy szürkeállomány és sportteljesítmény tekintetében is a világ vezető országa vagyunk. Kötelességünk néha erre emlékeztetni, mert gyakran megfeledkezünk róla. Ebben sokat segíthet az M4, hiszen közkinccsé teszi a magyar sikereket, és bemutatja a hazai és a nemzetközi sportesemények legjavát. Egy konkrét ajánlattal is élnék: ne hagyják ki a Fradi—Videoton-rangadót!

A vasárnapi (november 8-ai) kínálatból a Tisztességtelen ajánlat című amerikai filmre hívom fel a figyelmet. A főszerepet Robert Redford játssza, partnere pedig a ragyogó Demi Moore. A történet zseniális, a mozi befejezése után pedig órákig vitatkozhatunk: mi vajon mit tennénk abban a helyzetben? (Duna, 21.00)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..