home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat november 16-ától 22-éig
MTVA
2015.11.15.
LXX. évf. 45. szám
Közmédia-javallat november 16-ától 22-éig

Szilágyi Szabolcs heti ajánlója — Szilágyi Szabolcs több mint öt éve a Kossuth rádió kolozsvári tudósítója. Szórványmagyar, ezért munkája során kiemelten fontosnak tartja a fogyatkozó magyar közösségek bemutatását, mindennapjaik és ünnepi eseményeik beemelését a magyar közmédia fősodrába.

A Duna hétfői kínálatát nézegetve a 17 órai menüpontnál szélesen elvigyorodtam, s igazából nem is olvastam tovább. Ridikül! A műsor, melyet soha nem nézek, de valahányszor véletlenül odakapcsolok, menthetetlenül ott ragadok! S azon legfeljebb utólag morfondírozok, hogy a műsor ennyire jó, vagy Jakupcsek Gabriella, vagy így együtt... (November 16-a, Duna, 17.00)

Háromféleképpen is fel tudom vágni a hagymát, és a harmadik változat nem az, hogy elvágom az ujjam! Imádok főzőműsorokat nézni, szebbnek látszik tőlük a világ. És egy picit arra gondolok, hogy egy mesterszakács veszett el bennem. (Talán nem örökre.) Szóval, keddre Jamie 15 perces kajáit ajánlom. (November 17-e, Duna, 12.50)

Hohó! Megunhatatlan ínyencségre bukkantam! Vannak olyan műsorok, amelyekben nem történik semmi, csak kiáll valaki, aztán beszél, beszél végeérhetetlenül, a néző pedig nem érti, hogy mi szegezte a képernyő elé. Ebben az esetben Kun Miklós műsora, a Rejtélyes XX. század sokadik ismétlése fogja szerda (november 18-a) délután. (Duna World, 16.45)

Vágyom egy olyan napra, amikor reggeltől estig rajzfilmeket nézhetek! Persze ezek többsége olyan legyen, amelyet szeretek is. Sajnos nem ilyen lesz a csütörtöki (november 19-ei) napom, de azért szeretném. A Mézga család különös kalandjai pedig kiemelt helyet foglalna el a preferenciáim között. Először a nagyszüleimnél láttam, még ’89 előtt. Ők közel laktak a határhoz, és fogták a „magyarokat”. Jó néhány év s egy forradalom kellett hozzá, hogy megérkezzen hozzám a következő rész. (M2, 11.55)

Ön tudja, hogy összesen hány külhoni magyar párt van a Kárpát-medencében? És hogy ki kinek a szövetségese ma, noha tegnap még nem volt? Ki van kormányon és ki van ellenzékben a szomszédos országok magyar politikusai közül? A Kossuth rádióban van egy műsor, ahol ezekkel a kérdésekkel foglalkoznak mindennap. Péntekre (november 20-ára) jó szívvel ajánlom a Határok nélkült. (Kossuth rádió, 18.30)

Egy kilogramm sertéstarja és sertésfarok, másfél kilogramm savanyú káposzta, egy kis fej vöröshagyma, egy csípős paprika. A rántáshoz három fakanál sertészsír, egy merőkanál liszt, két fakanál pirospaprika, fél liter házi paradicsomlé... S ebből a végén kustánszegi toros káposzta lesz! Ízőrzők szombaton (november 21-én)! (Duna, 12.50)

Vasárnapra (november 22-ére) az M3 műsorát ajánlom szeretettel. Mestersége színész. Törőcsik Mari. (M3, 21.20)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..