home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat március 30-ától április 5-éig
MTVA
2015.03.25.
LXX. évf. 12. szám
Közmédia-javallat március 30-ától április 5-éig

Kakuk L. Tamás heti ajánlója — Kakuk L. Tamás 1993 óta dolgozik a közmédiában. Előbb a Magyar Televízió, 2005-től pedig a Duna Televízió munkatársa. Az MTVA-hoz az egyesítés nyomán került, jelenleg a határon túli műsorok vezető szerkesztője.

Jóllehet a Szerelmes földrajz hétfőn (március 30-án) későn kezdődik, de megéri fennmaradni. A félórában ismert személyiségek beszélnek kedves tájaikról, településeikről. Így a néző — azon túl, hogy megismeri a vidéket — értékes gondolatokkal is gazdagabb lesz. Külön figyelmet érdemel a filmek nyugodt, letisztult képi világa. (Duna, 2.35)

Kedden (március 31-én) is maradjunk még a Dunán! A későn fekvők a legnépszerűbb operát: Bizet Carmenjét élvezhetik. A felvétel két éve készült a Magyar Állami Operaházban, a karmesteri pulpituson Dénes István állt. A mű szinte minden dallama sláger, így a francia nyelvű előadás sem lehet zavaró. (Duna, 23.05)

A Szabadság tér '89 a rendszerváltozás legizgalmasabb momentumait dolgozza fel pergő stílusban, összefoglaló formában. A korszak tanúi osztják meg velünk a véleményüket, és aki kíváncsi a további összefüggésekre, azok számára is alapot adhatnak az elhangzottak. Szerencsére egyre több irat kutatható, ezáltal a korszakról számos kulisszatitkot tudhat meg az átlagnéző. (Szerda, április 1-je, Duna, 20.30)

Csütörtökön (április 2-án) nem véletlenül ajánlom a Határok nélkült. A Kárpát-medence magyarságának életéről egy felkészült stáb számol be nap mint nap. A szerkesztők figyelmét semmi lényeges nem kerüli el, a Határok nélkül ezért az egyik legnépszerűbb rádióműsor a külhonban. (Kossuth rádió, 18.30)

Nagypénteken (április 3-án) a nem hívőknek is feltűnhet a déli harangszó elmaradása. A torony hírvivői hallgatnak, szavukat a kereplő helyettesíti. A kerepelést e gyásznapon a nagycenki Szent István római katolikus templomból közvetítjük. (Kossuth rádió, 12.00)

Húsvét szombatján (április 4-én) A világ legszebb története című film a Megváltó életét mutatja be. A mozi 1965-ben készült, s a korszak kosztümös szuperprodukciói között is ritkaságszámba menő sztárszereposztásában Max von Sydow-t, Charlton Hestont, José Ferrert és Telly Savalast láthatjuk. (Duna, 19.25)

A Kicsoda Ferenc pápa? spanyol dokumentumfilm azért lehet mindenki számára érdekes, mert a katolikus egyházfő teljesen új szellemet hozott a Vatikán ódon falai közé. A Szentatyát — egyszerűsége miatt — sokan II. János Pálhoz hasonlítják. A rómaiak meglepődtek, amikor testőrök az ima közben be akarták csukni a templom ajtaját, a pápa viszont mindenkit behívott. (Vasárnap, Duna, 14.10)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..