home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat március 28-ától április 3-áig
MTVA
2016.03.27.
LXXI. évf. 12. szám
Közmédia-javallat március 28-ától április 3-áig

Knézy Jenő heti ajánlója — Knézy Jenő, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. sportfőszerkesztőségének vezetője két évtizede dolgozik a médiában. Sportszeretetét édesapjától, a legendás sportriportertől örökölte.

Hétfőn (március 28-án) az M4 Sport közvetíti az Albánia—Magyarország U21-es Európa-bajnoki selejtező labdarúgó-mérkőzést. Idehaza 2:2-es döntetlennel végződött a találkozó. Az izgalmas mérkőzést én közvetítettem, mindkétszer az albánok vezettek, és mi „mentünk az eredmény után”. Így kíváncsian várom, mit tudunk elérni idegenben. A csoport élén álló Portugáliát már nem tudjuk megelőzni, de a négy legjobb csoportmásodik is esélyes, hogy kijusson az Eb-re, így mégis van tétje a mérkőzésnek. Bízom benne, hogy győzelemmel térhetünk haza. (19.30)

A Házsongárd arcai című magyar ismeretterjesztő film a kolozsvári híres temetőbe kalauzol el bennünket. Még nem jártam a sírkertben, de nagyon sokat hallottam róla. A város központjában fekvő magyar panteon olyan neves honfitársaink végső nyughelye, mint Apáczai Csere János, Dsida Jenő vagy az utolsó erdélyi polihisztor, Brassai Sámuel. (Kedd, március 29-e, Duna World, 17.55)

Szerdán (március 30-án) térjünk vissza a labdarúgáshoz! Az OTP Bank Liga 27. fordulójában a FTC—Honvéd-labdarúgómérkőzést láthatják a nézők. Igazi presztízsmérkőzésnek lehetünk tanúi: a Honvédnek fontos, hogy folytassa jó sorozatát, és a Ferencváros is közelebb kerülhet a bajnoki címhez egy jó eredménnyel. (M4, 17.30)

Jóllehet a fiatalabb generációhoz tartozom, mégis nagyon szeretem az operettet. Kedvencem a Csárdáskirálynő, de más dalművek slágereit is betéve tudom. Így nem véletlenül akadt meg a szemem az operettkedvelőknek szóló Túl az Óperencián című csütörtöki (március 31-ei) válogatáson. (Dankó Rádió, 18.04)

A Robog az úthenger tévéfilmsorozat a gyermekkoromat idézi. Ugyanúgy szerettem, mint a Keménykalap és krumpliorr vagy a Hahó, Öcsi! című kedves filmeket. A Józsi az úthengerrel mondás már szállóigévé vált a magyar nyelvben. (Péntek, április 1-je, M3, 22.00)

Nagyon szeretem a rádiójátékokat. Gyermekkoromban — amikor a tévé még nem volt egyeduralkodó — sokszor hallgattam ilyen műsorokat. Nem ismerem ugyan a Rádiószínház Körborz című mesejátékát, de megakadt a tekintetem a parádés szereposztáson. Többek között Kézdy György, Gobbi Hilda, Major Tamás, Márkus László, Sinkovits Imre szerepelnek a listán, így a hallgatót semmiképpen sem érheti csalódás. (Szombat, április 2-a, Kossuth rádió, 21.04)

A hét utolsó napjára válasszunk egy klasszikus filmet, A céget! A szereposztás itt is figyelemre méltó, a főszerepeket Tom Cruise és Gene Hackman alakítják. A krimi, az alvilág és az üzleti élet összefonódását mutatja be, s ha a mozit meglátom a műsorfüzetben, biztosan bekarikázom, hogy megnézzem. (Vasárnap, április 3-a, Duna, 21.00)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..