home 2024. május 04., Mónika napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat március 21-étől 27-éig
MTVA
2016.03.21.
LXXI. évf. 11. szám
Közmédia-javallat március 21-étől 27-éig

Nagy Katalin heti ajánlója — Nagy Katalin, az MTVA vezető szerkesztője a 80-as évek végén lépett a rádiózás világába. Később a televíziózásba is belekóstolt, jelenleg a Vasárnapi újság felelős szerkesztőjeként kamatoztatja gazdag tapasztalatait.

Kora gyermekkoromtól kezdve nagyon tetszettek a természetfilmek, a rendkívül rokonszenves David Attenborough neve pedig még most is élénken él az emlékezetemben. A filmkockák különleges helyszínekre repítettek, és mindig nagyra értékeltem a rendező egyedi megközelítését és természetszeretetét. Ezért hétfőn (március 21-én) biztosan megnézem David Attenborough A növények birodalma című természetfilmjét. (Duna, 13.25).

Keddre (március 22-ére) a Napközbent választom, mivel a rádió emblematikus műsorában még a kezdetekben sokat dolgoztam. Akkor a Petőfi rádió sugározta, később került át a Kossuth rádióba. Nagyon hálás vagyok ennek a magazinműsornak, hiszen különleges témákat, érdekes embereket ismertem meg, és minden percéből nagyon sokat tanultam. (9.00—11.00)

Szerdára (március 23-ára) Az Onedin családot ajánlom. Az igen hosszú sorozatban a tengerek világa, a messzi tájak már fiatalkoromban megmozgatták a fantáziámat. A BBC epizódjaiban remek színészek tolmácsolásában feltárul a XIX. század angol társadalmának világa. A főszereplő, Peter Gilmore ugyan két éve elhunyt, de ebben a moziban tovább él köztünk. (M3, 20.15)

A Muzsikáló délutánt csütörtökön (március 24-én) Némethy Attila vezeti. A négyórás műsorfolyam ugyanolyan missziót tölt be, mint egykor a Ki nyer ma? — Játék és muzsika tíz percben. Mindkettőben — a kiváló zenei válogatás mellett — olyan érdekes információk hangzottak/hangzanak el, amelyek megmaradnak a hallgató fejében, ezáltal is népszerűsítve a klasszikus zenét. (Bartók rádió, 15.06—19.00)

Nagypénteken (március 25-én) vetíti a Duna Mel Gibson híres filmjét, A passiót. Amikor először láttam, maradandó élményt nyújtott. Érdekes, hogy a csaknem kétórás alkotás a fiatalokra is nagy hatással volt. Idővel a pattogatott kukoricával, kólával érkezők is elcsendesedtek, s a mozi végén ők is sokáig hallgattak. (22.20)

A péntekre ajánlott A Passió egyébként óriási vitákat idézett elő, hiszen nem követte a romantikus amerikai filmek stílusát, hanem a maga brutalitásában ábrázolta a szenvedéstörténetet. Az ellenzők nagyon keményen bírálták az alkotást, s e vitában megszólalt II. János Pál pápa is. Az egyházfő nem magyarázott, nem kommentált, csupán két szót mondott: „Így történt.” (II. János Pál — A fehér ruhás vándor, szombat, március 26-a, Duna World, 21.30)

Húsvétvasárnap (március 27-én) a Vasárnapi újság is az adás egy részét a legjelentősebb keresztény ünnepnek szenteli. E műsor mindig törekszik rá, hogy az egyházi és az állami ünnepekről, illetve más jeles napokról is méltó módon emlékezzen meg. (Kossuth rádió, 6.00—8.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..