home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat március 14-étől március 20-áig
MTVA
2016.03.14.
LXXI. évf. 10. szám
Közmédia-javallat március 14-étől március 20-áig

Szabó Eszter heti ajánlója — Szabó Eszter 2004 óta dolgozik a közmédiában. Az MTI kereskedelmi igazgatói tisztsége, illetve az összevonás után az online felület vezetésével bízták meg. Jelenleg is hasonló területen, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. online médiaszolgáltatási igazgatójaként dolgozik.

Az M3-on a nemzeti ünnepünk előestéjén egy emblematikus művet láthatunk, Katona József Bánk bánját. A Thália Színház 1980-ban színpadra állított előadása immár klasszikusnak számít. A szereposztás is figyelemre méltó, a címszerepet Kozák András alakítja, Melinda szerepében pedig Jani Ildikóval találkozhatunk. (Hétfő, március 14-e, 22.10)

Március 15-én mind a Duna Televízió, mind a Kossuth rádió műsorfolyama a jeles naphoz kapcsolódik. A bő kínálatból Jankovics Marcell Fehérlófia rajzfilmjét választom. A másfél órás alkotásban megelevenedik a hun, avar, magyar mondavilág. (Kedd, Duna World, 14.15)

A másnapi választásom is a forradalomhoz kapcsolódik. A Népzene — itthonról összeállításban a Kossuth-nóták elevenednek meg. E dalok néphagyomány útján terjedtek, és szinte népdallá váltak. Nagy népdalgyűjtőink is gyakran találkoztak útjaik során változataikkal. (Szerda, március 16-a, Bartók rádió 12.05)

A Kossuth rádió egy-egy műsora csütörtökön (március 17-én) is az ünnep jegyében készül. A hallgatók például a Hatvany Lajos: Így élt Petőfi című sorozat negyedik adásába kapcsolódhatnak be. Nemzeti költőnk 1848-ban betöltött szerepe mindannyiunk számára ismert, Hatvany nyomán azonban újabb részleteket ismerhetünk meg Petőfi életéből. (13.05)

Pénteken (március 18-án) a legnagyobb keresztény ünnep közeledtével egy olasz történelmi filmet ajánlok. A Péter, a kőszikla 2005-ben készült, a címszerepet a közelmúltban elhunyt színész, Omar Sharif alakítja. (Duna 22.50)

Szombaton (március 19-én) a későn nyugovóra térők Dosztojevszkij híres regénye, A Karamazov testvérek rádióváltozatának második epizódját hallhatják. E korszak talán már távol áll a mai kor emberétől, de ne feledjük, a világirodalom egyik legnagyobb alkotását ismerhetjük meg az éteren keresztül. (Kossuth rádió, 1.03)

Virágvasárnapot (március 20-át) még az öröm hatja át, a Duna az evangélikus istentiszteletet Kaposvárról közvetíti. (11.00) Ebéd után a Dunaparti randevú című magyar filmvígjáték nyújt önfeledt szórakozást. Az 1936-ban készült mozi stáblistáján olyan híres nevek szerepelnek, mint Perczel Zita és Csortos Gyula. Rendezője az a Székely István, aki később az Újvilágba vitte el a magyar film jó hírét, s Amerikában csinált fényes karriert. (13.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..