home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat május 4-étől 10-éig
MTVA
2015.04.29.
LXX. évf. 17. szám
Közmédia-javallat május 4-étől 10-éig

Csizmár Edina heti ajánlója — Csizmár Edina több mint tíz éve dolgozik a közmédiában. A nevéhez fűződik a többi közt a Balatoni Nyár profiljának kidolgozása és a magazinműsor elindítása. Az MTVA felelős szerkesztőjéhez jelenleg az Öt kontinens című műsor és a kiemelt projektumok tartoznak.

Az Ólomkapu — Mindszenty József élete és tevékenysége új dokumentumok tükrében című olasz—magyar dokumentumfilm azért keltette fel a kíváncsiságomat, mert az új kutatások nyomán felszínre került információk a korról kialakított képünket is gazdagítják. A hercegprímás történelmi alakja a mai kor emberének is példa lehet. (Hétfő, május 4-e, Duna, 22.25)

Évekig készítettem a Főtér adását. Az ismeretterjesztő műsorhoz hasonló szellemben és tematikával készül a Szerelmes földrajz is. Érdemes tudnunk, hogy bizonyos városokhoz, vidékekhez milyen múltbéli és jelenlegi események, történetek kötődnek, és különösen eredeti, ha ezeket a szellemi kincseket egy ott élő — a saját szemszögéből — osztja meg velünk. (Kedd, május 5-e, Duna, 3.15)

Az Aranymetszés mindig színes és átfogó képet nyújt a kultúra világáról. Az egyórás összeállítást igazi csemegék és interjúk teszik változatossá. A szerdai (május 6-ai) adásban a száz éve született híres amerikai színészre és rendezőre, Orson Wellesre emlékeznek. (Duna, 22.35)

Csütörtökön (május 7-én) ébredjünk a Talpra magyarra! Buda Márton könnyed hangvétele gondoskodik a friss napkezdésről. A jól válogatott zenéken kívül sporttémákat és érdekes beszélgetéseket hallhatunk, mindezt fiatalosan és kedvesen. (Petőfi rádió, 6.15—10.00)

A Tetten ért szavak az élő nyelvünkről szól. Az öt percben mindig érdekfeszítő kuriózumokról tudunk meg többet. Ilyen a banya szó, melynek ma már ugyan negatív jelentése van, pedig egykor a nagyanya (jobb anya) szinonimája volt. (Péntek, május 8-a, Kossuth rádió, 19.25)

Borbás Marcsi műsora, a Gasztroangyal azon túl, hogy ínycsiklandó különlegességeket oszt meg a nézőkkel, érdekes emberekkel, történetekkel és tájakkal is megismertet. (Szombat, május 9-e, Duna World, 21.25)

Vasárnap (május 10-én) mind a Dunán, mind az M1-en és a Duna World-ön megemlékezünk a nemzetiségi kultúrák napjáról. Ennek szellemében több helyszínről jelentkezünk be a nap folyamán élő műsorral. Változatos, kulturális, gasztronómiai összeállításokkal készülünk, és megemlékezünk Szent György napjáról, valamint Cirill és Metód ünnepéről is.

Kiss Gergely felvétele

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..