home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat május 25-étől 31-éig
MTVA
2015.05.25.
LXX. évf. 20. szám
Közmédia-javallat május 25-étől 31-éig

Kázsmér Kálmán heti ajánlója — Kázsmér Kálmán 1992 óta dolgozik a közmédiában. A Duna Televíziónak alapítása óta munkatársa, jelenleg az MTVA vezető rendezője. Nevéhez olyan műsorok fűződnek, mint a Fölszállott a páva, a Magyarország, Szeretlek!, a Székely Vágta vagy a Család-barát.

A Család-barátban igazán jó dolgozni, sőt mi több, „lubickolni”! Ez az a műsor, amelyből az összes vendég elégedett arccal távozik, és úgy búcsúzik el: a viszontlátásra! Az elköszönést mindenki szó szerint is érti. A másfél óra az otthon lévőknek — legyen az kismama vagy táppénzen lévő — számtalan értékes információval szolgál kedvesen és közvetlen formában. (Hétfő, május 25-e, Duna, 10.30)

A többéves múltra visszatekintő Duna Mozi mindig igényes, színvonalas és szórakoztató filmekkel kedveskedik a nézőknek. A sorozat a filmbarátok körében is igen népszerű. Kedden (május 26-án) sem okoz csalódást: az Óvakodj a törpétől! című klasszikus alkotást tűzte műsorra a magyar származású Goldie Hawnnal a főszerepben. (Duna, 21.35)

Szerdára (május 27-ére) az Aranymetszést karikáztam be. Ez a műsor igazi színfolt a csatornák palettáján: az összeállítás a művészetekről, a kultúráról tájékoztat művészi szinten (Duna, 22.55). Az ugyancsak szerdán adásba kerülő Sebő című sorozatra a névadója miatt hívom fel a figyelmet. Sebő Ferenccel mint a zsűri elnökével a Fölszállott a páva népzenei vetélkedőben dolgozunk együtt. Ezekben a napokban is a műsort készítjük, az idén a gyerekeké a főszerep. Hat hétvégén és tizenkét helyszínen rendezik meg a válogatókat, melyek után a nyáron egy balatoni felkészítő tábor következik. A nézők szeptember—októberben a felvett adásokat, november—decemberben pedig az élő műsorokat láthatják. Annyit elmondhatok, hogy nagyon sok tehetséges gyermek jelentkezett, a bőség zavarával küzdünk. (Bartók rádió, 9.30)

A Tetten ért szavak gazdag anyanyelvünkkel ismerteti meg hallgatóit. Balázs Géza műsorában mindig találunk érdekességeket, és remélem, azok a kollégák is hallgatják, akik nem mindig használják ki a nyelvünkben rejlő lehetőségeket. (Péntek, május 29-e, Kossuth rádió, 19.25)

Szombaton (május 30-án) ismét a Duna Mozit választom. A JFK-t, Oliver Stone Oscar-díjas alkotását olyan nevek vitték sikerre, mint Kevin Costner és Tommy Lee Jones. (Duna, 21.15)

Miután befejeztük a beszélgetést, a Magyarország, szeretlek! felvételére sietek, ezért vasárnapra (május 31-ére) mindenképpen e műsort ajánlom. Az adás játékos, vidám formában mutatja be Magyarország kincseit, értékeit, humorát, nyelvi szépségeit. Ama kevés vetélkedők közé tartozik, amelyekben nem kell lelkesíteni a közönséget, mivel pillanatokon belül ráérez a stílusára, szurkol, reagál a poénokra. (Duna, 19.35)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..