home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat június 8-ától 14-éig
MTVA
2015.06.08.
LXX. évf. 22. szám
Közmédia-javallat június 8-ától 14-éig

Kránitz Balázs heti ajánlója — Kránitz Balázs az ezredforduló óta dolgozik a közmédiában. A hallgatók szívébe a Közelről szerkesztő-műsorvezetőjeként lopta be magát. Az idén nyáron is ezzel a műsorral járja az országot, úgyhogy sokan személyesen is találkozhatnak vele.

A hétfői (június 8-ai) kínálatból egy nagyon izgalmasnak ígérkező dokumentumfilmen akadt meg a szemem. Az Internet veszélyei azért is érdekes, mert a Közelről és a Napközben című rádióműsorokban is gyakran foglalkozunk hasonló témákkal. Olyan távlati gondokról szerzünk tudomást, amelyekre egy átlaginternetező nem is gondol. A múlt héten jártunk utána például annak a hírnek is, miszerint négy-öt év múlva — a jelenlegi infrastruktúrával — az internet a teljesítőképessége határára érhet. (Duna, 22.25)

Kedden (június 9-én) Gounod Faustja ragadta meg a figyelmemet. A Közelről adásával néhány héttel ezelőtt a Tisza-tónál jártunk, ahol egy óriási vízi színpad építését tervezik. A pódium a „természet operaházának” lesz a szentélye, s az operaturizmus szolgálatában fog állni. A helyszínt szemlélve felidéztem néhány híres operarészletet. A szervezők minden bizonnyal e népszerű francia műre is gondolnak majd. (Duna, 23.00)

Nagyon szeretem a főzőműsorokat, különösen Jamie 15 perces kajáit. A gyorsan elkészíthető ételek receptje érdekel, mivel — noha szeretek főzni — mindig időzavarral küzdök. Az olasz konyha világában otthonosan mozgok, ezért a talján kulináris mesterművekre különösen nyitott vagyok. (Szerda, június 10-e, Duna, 12.45)

Ha délelőtt vidékre megyek, akkor úgy próbálom időzíteni az utazást, hogy az autóban meg tudjam hallgatni A Hely adását. A műsor gondolatban több száz helyszínre vitte el hallgatóit, s az adás életében egy újabb jubileum következik. A Hely varázsa abban rejlik, hogy a rádió előtt ülő ember úgy érezheti, Farkas Erikával együtt vezeti a műsort. Ennek részben az a titka, hogy az egyik mikrofonnal csak természetes hangokat rögzítünk, a keverőpultnál pedig igazán élővé tehetjük a műsort. (Csütörtök, június 11-e, Kossuth rádió, 11.07)

A pénteki (június 12-ei) Közelrőlben nagy fába vágtuk a fejszénket, hiszen a Napközbennel, A Hellyel és a Vendég a háznál című műsorral közösen kitelepülünk a Balaton partjára. Az időpontválasztás nem véletlen: ez az utolsó tanítási nap, s elkezdődik a vakáció. A kedves hallgatók reggeltől késő délutánig a révfülöpi mólón találkozhatnak velünk. Az elmúlt héten az adásban egy helikopter fedélzetéről közvetítettük a műsort, a Balatonnál pedig vízre szálltunk. (Kossuth rádió, 15.35)

Az M3 csatornán gyakran nosztalgiázom: ifjúkorom kedves sorozatait nézem meg ismét. A polipot különösen szerettem, s aki egy kicsit borzongani szeretne, az tartson velem szombaton (június 13-án). (M3, 23.15)

Az elmúlt héten Járai Judit éppen a kedvencét, a Harminc perc alatt a Föld körült hagyta ki. Helyette most én ajánlom figyelmükbe a műsort, mely azért is a szívem csücske, mert a vasárnapi ebédek nélkülözhetetlen „tartozéka”, és mint ilyen, bearanyozza a délutánunkat. (Vasárnap, június 14-e, Kossuth rádió, 12.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..