home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat június 29-étől július 5-éig
(—)
2015.06.28.
LXX. évf. 25. szám
Közmédia-javallat június 29-étől július 5-éig

Szüszer-Nagy Róbert heti ajánlója — Szüszer-Nagy Róbert több mint két évtizede dolgozik újságíróként a székelyföldi sajtóban. Jelenleg az öt napilapot: a Csíki Hírlapot, a Gyergyói Hírlapot, az Udvarhelyi Híradót, a Vásárhelyi Hírlapot és a Krónikát, valamint az Erdélyi Napló hetilapot és a Székelyhon.ro hírportált kiadó vállalkozás tartalomigazgatója.

Régóta szeretnék megnézni egy jó westernfilmet, erre a Duna hétfőn éjjel alkalmat is ad: 23.45-kor kezdődik a Vadnyugati igazság. A több mint négy évtizede készült filmben a William Holden alakította főhős durva arcú rosszfiúk társaságában indul leszámolni a sokkal rosszabb fiúkkal. (Duna, 23.45)

Kedden este könnyebb filmet sugároz a Duna. A Tibor vagyok, de hódítani akarok! című vígjáték nem feltétlenül serkent mély gondolatokra, ám kikapcsolódásra nagyszerű. Tibor ugyanis nagy lendülettel készül a nyári vakációra, amikor kiderül, hogy megbukott, pótvizsgáznia kell. Az apja elzavarja a Balaton-parti vállalati üdülőbe, hogy ott készüljön fel. Ott aztán minden lesz, kivéve a tanulást. (Duna, 22.30)

A Szabadság tér '89 viszont teljesen komoly műsor. A szerda esti adásokban Rákay Philip a huszonöt évvel ezelőtti eseményeket idézi fel. A rendszerváltás kevésbé ismert, illetve már-már elfeledett részleteit történészek, politikusok megszólaltatásával, korabeli iratok bemutatásával segít megérteni. (Duna, 22.35)

A Kosztolányi Dezső özvegye, Harmos Ilona memoárjából készült sorozat befejező része csütörtökön, a Kossuth rádióban kerül adásba. A Tüzes cipőben című alkotás a színészként és íróként is ismert özvegy naplója alapján összeállított háborús emlékirat. A nyilasterror és Budapest kíméletlen ostromának szörnyűségeit idézi fel a szemtanú hitelességével. (Kossuth rádió, 21.30)

A Duna World péntek délutánra érdekes dokumentumfilmet tartogat. Dékány István alkotása, a Csonka vágányon a magyar történelem egyik legsötétebb időszakát, az I. világháborút követő zavaros időszakot eleveníti fel. Az elcsatolt területekről százezreket üldöztek el az utódállamok hatóságai, az adatok szerint a marhavagonokban Magyarországra érkező 426 000 menekültet sem lakás, sem állás nem várta. Sokáig a vagonokban maradtak. (Duna World, 17.50)

A filmrajongókat szombaton ismét kényezteti a Duna: este a Hyppolitot nézhetjük meg. Az eredetit Koltai Róbert dolgozta fel, és ültette át a mai korba. A vége felirat láttán ne kapcsoljanak el, hiszen ezután kezdődik az Oscar-díjas filmek sorozata, melyben ezúttal A kis szemtanú című filmet láthatjuk Harrison Forddal és Kelly McGillisszel. (Duna, 19.25)

Vasárnap a Forma—1 az angliai Silverstone-ban dübörög. A Duna fél kettőkor élőben kapcsolja a helyszínt. A trükkös kanyarokkal és gyors szakaszokkal teletűzdelt pályán remélhetően látványos futamot élvezhetünk! (Duna, 13.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..