home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat június 27-étől július 3-áig
MTVA
2016.06.27.
LXXI. évf. 25. szám
Közmédia-javallat június 27-étől július 3-áig

Benkei Ildikó heti ajánlója — Benkei Ildikó tíz éve a közmédia Határok nélkül című rádióműsorának szerkesztője. A Kossuth rádiónál több mint három évtizede dolgozik, ezenkívül jeles kötetek szerzője, a Magyar Örökség Díj kitüntetettje.

Hétfőre (június 27-ére) egy angol ismeretterjesztő sorozatból ajánlok néznivalót: a Jamie 15 perces kajái című műsort. Azért szeretem ezt a sorozatot, mert ötleteket ad, hogy hogyan tudjuk a családot jóllakatni úgy, hogy az asztalra kerülő étel korszerű, egészséges és esztétikus is legyen. (Duna, 12.55)

A keddi (június 28-ai) kínálatból a Határok nélkülre hívom fel a figyelmüket. A műsor pontos képet ad a határon túli gazdasági, társadalmi és kulturális eseményekről. A szívemhez a legközelebb a kisportrék állnak. A bemutatott személyiségek megingathatatlan elkötelezettségük és szülőföldszeretetük okán mindannyiunk példaképei lehetnek. A műsor minden adását ajánlom! (Kossuth rádió, 18.30)

Szerdán (június 29-én) érdemes lesz fent maradni a Klára és Ferenc — a szeretet köteléke című olasz tévéfilmsorozat miatt, mely Szent Ferenc és Szent Klára életét dolgozza fel. Személyes élmények is kötnek a témához: Assisit kedves társasággal látogattam meg egy ferences barát vezetésével. Nagy élmény volt ez az utazás, ezért hasonló utak és zarándoklatok megtételére biztatok mindenkit. (Duna, 01.20)

Csütörtökön (június 30-án) egy jeles ember portréját emelem ki. A Kossuth rádió Arcvonások című műsorának soron következő részében Nyéky Kálmán katolikus pap lesz a vendégünk. Az egyetemi oktató Nyéky atya nagyon közel áll a fiatalokhoz, s a tanításban is az újító szellemre törekszik. (14.05)

Pénteken (július 1-jén) — és egyébként mindennap — érdemes meghallgatni a Hajnal-Táj című műsort. Jól szerkesztett, igényes és a határon túli eseményekből is csemegézik, emellett kultúrtörténeti vonatkozásokat is érint. (Kossuth rádió, 5.11)

Szombaton (július 2-án) Nemeskürty István — A magyar irodalom képes története című sorozat következő epizódját mint irodalom- és kultúrtörténeti csemegét várom érdeklődéssel. Nemeskürty egyénisége, munkássága egyedülálló, a tanár úr mérföldköveket rakott le, és nem csak az irodalomtörténet területén mozgott otthonosan. (M3, 11.15)

A vasárnap (július 3-a) délutáni szundikálás után egy régi magyar filmet, a Rákóczi nótáját nézem meg mindenképpen. A mozi 1943-ban készült Tolnay Klári és Sárdy János főszereplésével, s a kuruc időkbe repíti el a nézőt. (Duna, 15.20)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..