home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat június 16-ától 23-áig
MTVA
2014.06.11.
LXIX. évf. 24. szám
Közmédia-javallat június 16-ától 23-áig

Olajos Gergő heti ajánlója — Olajos Gergő 1997 óta bűnügyi tudósítóként dolgozik, 2006 óta a Kékfény vezető-szerkesztője és műsorvezetője.

Az ötvenhatos vértanúk emléknapján, hétfőn (június 16-án) a Mans-feld című alkotásra hívom fel a figyelmet. A magyar film egy fiatal forradalmár meghurcoltatását, tragédiáját dolgozza fel. A korszak a szüleink életének fontos része volt, számunkra már csak történelem. A korosztályom vagy a nálam fiatalabbak nagyon sokat tanulhatnak e valóságon alapuló moziból. (Duna, 22.15)

1996-ban léptem be először a Magyar Rádió épületébe, a székház számomra mindmáig romantikus helynek számít. Minden rádiónak megvan a maga hangulata, atmoszférája, így minden bizonnyal a francia rádiónak is, melyről a Múzeumtúra — francia módra sorozatból meg is győződhetünk. A keddi (június 17-ei) epizód címe: A rádiószékház. (Duna, 16.00)

Szerdán (június 18-án) szívesen megnézném újra a T.I.R. magyar—német—olasz tévéfilmsorozatot. A szériát még tinédzserkoromban láttam. Érdekes visszanézni, milyen volt az akkori Közép-Európa, hogyan öltöztek az emberek. Tévés szemszögből az is tanulságos lehet, hogy akkor hol tartott a filmgyártás, és mára hova jutott. (Duna, 19.40)

Csütörtök délutánra (június 19-ére) a Közelrőlt, Kránitz Balázs műsorát ajánlom. A kétórás adás mindig nagyon érdekes helyszínekről jelentkezik, s a témák is izgalmasak. Szakmailag legutóbb az egri börtönben készült rész „bilincselt le”. (Kossuth rádió, 15.35)

Bármikor bárhol bármit szívesen megnézek, ami a Balatonról szól. A tó és varázslatos környezete nagyon nyugtatóan hat rám. Ezért a pénteki (június 20-ai) kínálatból a Balatoni utazás sorozaton akadt meg a szemem. (Duna World, 15.25)

Lelkes Forma—1 néző vagyok, ezért a hétvégén az Osztrák Nagydíj időmérő edzését és a futamot is megnézem. Sebastian Vettel-drukker vagyok, ezért mostanában kevésbé lelem örömömet e sportágban, de reménykedem benne, hogy Vettel és csapata végre ismét magára talál. (Szombat, június 21-e, M1, 13.45; vasárnap, június 22-e, 13.30)

Javallómat rendhagyó módon egy következő hétfői (június 23-ai) adással egészítem ki, mivel akkor jelentkezik műsorom, a Kékfény. Nagyon izgalmas témát dolgozunk fel: egy rendőrből lett rablóval készítünk interjút. A vádlott ritkán tapasztalható őszinteséggel válaszol kérdéseinkre. Elmondja, hogy társaival hogyan készültek a bűncselekményre, hogyan követték el, s hogyan bujkált hetekig, hónapokig a saját kollégái elől. (M1, 21.23)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..